Kolego bez obrazy, ale chyba mnie z kimś pomyliłeś wkładając ten temat do początkujących serwisantów. Chcesz moderować ten dział (drukarki) śledź poczynania innych serwisantów, którzy zadają prymitywne pytania. A co do dużych liter na początku zdania, to może powinieneś uczyć w podstawówce i dzieciom zwracać uwagę. To była zwykła "literówka".
A wracając do tematu to oprócz zielonej diody gotowości nic nie świeci i przy próbie drukowania próbuje ruszyć, ale tylko jęknie!!
a propos wróć ten temat tam gdzie był, bo tu nie liczę na dużą pomoc, no chyba że ty umiesz pomagać tylko początkującym serwisantom.
ps. nadepnęłeś mi na odcisk..[/youtube]
Kolego bez obrazy, ale chyba mnie z kimś pomyliłeś wkładając ten temat do początkujących serwisantów. Chcesz moderować ten dział (drukarki) śledź poczynania innych serwisantów, którzy zadają prymitywne pytania. A co do dużych liter na początku zdania, to może powinieneś uczyć w podstawówce i dzieciom zwracać uwagę. To była zwykła "literówka".
Regulamin obowiązuje wszystkich, a mnie wyznaczono do egzekwowania jego przestrzegania. Oczywiście Rady które są obok edytora dotyczą wszystkich, Ty uważasz że oczywiście Ciebie nie. Nie chcesz ich stosować to albo pogódź się z konsekwencjami, albo zmień forum.
its napisał:
A wracając do tematu to oprócz zielonej diody gotowości nic nie świeci i przy próbie drukowania próbuje ruszyć, ale tylko jęknie!!
a propos wróć ten temat tam gdzie był, bo tu nie liczę na dużą pomoc, no chyba że ty umiesz pomagać tylko początkującym serwisantom.
Karuzela napędzana jest z silnika przez długi wałek z dwoma zębatkami (żeby obie strony karuzeli były napędzane jednocześnie). Do sprawdzenia: silnik (link do obrazka), panewki łożyskujące wałek lewa i prawa (są z plastiku i nie wytrzymują naprężeń). Karuzela potrafi sobie przeskoczyć na jednym z kół zębatych, można to sprawdzić na znacznikach, to też może spowodować zablokowanie.Oczywiście wszystkie zębatki ze sobą współpracujące w napędzie, też warto dokładnie obejrzeć. Można wyjąć fuser i zespół bębna i wtedy możesz wyjąć tackę na którą zsypuje się toner (przy założonych kardridżach ciężko ale się da) i wtedy masz możliwość obejrzeć karuzelę od spodu bez rozbierania drukarki, może coś utknęło i blokuje pracę. Ale to co piszę jest napisane w serwisówce i wypadało by to sprawdzić zanim coś się napisze na forum. Ktoś kto zajmuje się takimi urządzeniami sprawdzi to przed napisaniem. Początkujący nie bo się na tym nie zna i trzeba mu gotowca napisać. O tym co do tej pory zrobiłeś też zapomniałeś napisać, i trzeba o to zapytać. Może nawet to co piszę zrobiłeś, ale o tym mogę się dowiedzieć tylko ze szklanej kuli a ta ostatnio mi padła. Pamiętaj że elektroda to jednak nie forum na którym wróżki i jasnowidze się udzielają, a ludzie którzy do prawidłowego zdiagnozowania usterki potrzebują danych, a tych w Twoim poście jak na lekarstwo jest.
its napisał:
ps. nadepnęłeś mi na odcisk..
To Twój problem nie mój. Nie chcesz mieć problemów na forum (bo i po co) przeczytaj regulamin i tematy przyklejone w dziale.
PS
O problemach z karuzelą w drukarkach 1500 / 2500 było już w parę tematów.
PS2 O problemach spowodowanych przypadkowym nieprawidłowym zamontowaniem któregoś z materiałów eksploatacyjnych nie wspominam bo to chyba oczywiste...