logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP PSC 1500 – brak wydruku czarnego tuszu po uzupełnieniu i dłuższym postoju

kufcio 03 Gru 2007 20:45 2232 3
REKLAMA
  • #1 4548428
    kufcio
    Poziom 20  
    Ocena: 77
    Witam
    po 3 miesiacach odpalilem drukarke PSC 1500, do tej pory pracowala bez zarzutow. teraz drukuje wszystko po za czarnym kolorem... uzupelnilem w kartridzu tusz ale nadal nie drukuje... glowica lata po papierze ale papier pozostaje czysty..

Spotkal sie ktos z czyms takim?
  • REKLAMA
  • #2 4548462
    jack1909
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Ja tak miałem ale w innej drukarce albo wychodziła czysta kartka albo po prostu ją tylko brudziło. A próbowałeś katridż zamoczyć częściowo tam gdzie są głowice w ciepłej(gorącej) wodzie ale nie we wrzątku :) bo może być tak że przy schnęły, I po czymś takim powinien drukować. I jak masz długo go to możliwe że kadridż wysiadł i nadaje się tylko do wymiany.
  • REKLAMA
  • #3 4548489
    kufcio
    Poziom 20  
    Ocena: 77
    no mam go od nowosci drukarki czyli ok 1,5 roku. Najwyrazniej poprostu sie zepsul... robilem jakies czyszczenia, i inne dostepne z poziomy kompa ale nic to nie dalo..
    Potrzeba mu za pewne przewietrzenia zaokiennego, takze zaraz go cisne z 2 pietra. Dzieki za podpowiedz:d
    pozdr
  • #4 4548551
    jack1909
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Jak był już wcześniej ładowany to na pewno to jest przyczyna że wysiadł. Ale jeśli był pierwszy raz dobijany dusz w nim to tak od razu nie powinien choć nie wiem bo zdarzają się różnie przypadki. Ja miałem kadridż oryginalny to 3 razy nabiłem i mi wysiadły głowice i wywaliłem tylko kasę na doładowanie go bo myślałem że to brak tuszu :) teraz mam podróbkę i niedawno 4raz doładowałem i na razie drukuje. :) Tyle że to z tym tak jest zależy na jakie wydanie się trafi. I fajnie że mogłem pomóc ale zamiast wyrzucać to najpierw zrobić to co pisałem powyżej. Albo wcześniej kupić i sprawdzić czy nowy będzie działał a wziąć na wymówienie w razie co. Jak nowy nie będzie działał to trzeba szukać innej przyczyny bo może akurat ten może być dobry :) ale raczej nie :)
REKLAMA