Witam,
Od pewnego czasu podczas oglądania TV mam problem z dźwiękiem. Po kilku minutach oglądania dźwięk zaczyna opóźniać sie względem obrazu.
Wydaje mi się, że być może problem leży w opóźnieniach PCI - obie karty (muzyczna i TV) mają złącze PCI (obie karty maja zainstalowane najnowsze, stabilne wersje sterowników). Nie wiem tylko jakie są obecne wartości i jak mógłbym je zmienić. Na starym poczciwym nForce2 nie miałem tego problemu.
Konfiguracja:
Karta TV: Compro VideoMate X500
Karta muzyczna: Soun Blaster X-Fi Extreme Gamer
CPU: C2D E6420
RAM: G.Skill 2x1GB
MOBO: ASUS Striker Extreme
VGA: EVGA 8800GTS 320 SC
PSU: Tagan TG700-U33 2 Force II
UPS: APC Back-UPS CS 650
I kilka innych nieistotnych gadżetów.
Pozdrawiam
P.S.
Zmieniłem PCI latency (programem PCI Latency Tool) obu urzadzeniom na 64 (oryginalnie mialy 32), jednak to nie pomoglo.
Od pewnego czasu podczas oglądania TV mam problem z dźwiękiem. Po kilku minutach oglądania dźwięk zaczyna opóźniać sie względem obrazu.
Wydaje mi się, że być może problem leży w opóźnieniach PCI - obie karty (muzyczna i TV) mają złącze PCI (obie karty maja zainstalowane najnowsze, stabilne wersje sterowników). Nie wiem tylko jakie są obecne wartości i jak mógłbym je zmienić. Na starym poczciwym nForce2 nie miałem tego problemu.
Konfiguracja:
Karta TV: Compro VideoMate X500
Karta muzyczna: Soun Blaster X-Fi Extreme Gamer
CPU: C2D E6420
RAM: G.Skill 2x1GB
MOBO: ASUS Striker Extreme
VGA: EVGA 8800GTS 320 SC
PSU: Tagan TG700-U33 2 Force II
UPS: APC Back-UPS CS 650
I kilka innych nieistotnych gadżetów.
Pozdrawiam
P.S.
Zmieniłem PCI latency (programem PCI Latency Tool) obu urzadzeniom na 64 (oryginalnie mialy 32), jednak to nie pomoglo.