logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak fonii na kanałach 50+ w karcie TV Leadtek WinFast TV2000 Expert

fulos 23 Sie 2007 13:14 3363 5
REKLAMA
  • #1 4207230
    fulos
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Jak w temacie. Posiadam w/w kartę. Po zamontowaniu i zainstalowaniu okazało się iż na telegazecie brakuje polskich znaków. Wszystkie kanały działały prawidłowo. Ściągnąłem najnowsze sterowniki jak również oprogramowanie dostępne na stronie producenta. Telegazeta działa prawidłowo. Z tym, że kanały od 50 w górę nie posiadają fonii tylko szum o co chodzi?
  • REKLAMA
  • #2 4207277
    Wszechobecniak
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Może spróbuj nastroić.
  • REKLAMA
  • #3 4207279
    PHCOMPUTER
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Mam ten sam problem, dlatego zrezygnowałem z używania TELE textu przy tej karcie. Dodatkowym, problemem u mnie, jest rozregulowana głośność nagrywania/odtwarzania, czy u Ciebie też ten problem sie pojawia?

Jak sprawidzć, włącz jakąś muzyke w playerze, i odpal TV lub FM i zoabcz czy Ci się nie zgłośni lub nie ściszy.

Konf: WinFast TV2000 Deluxe + SB Live! 5.1
    Połączenie: WinFast TV2000 Deluxe Audio OUT ( zielone gniazdo ) -> SB Live! 5.1 Line In ( niebieskie gniazdo ), Zgodnie z instrukcją.

Jak do tej pory nie udało mi się tego problemu rozwiązać.
  • REKLAMA
  • #4 4208429
    rrata
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    :arrow:fulos
    To, że na jednych kanałach masz dźwięk, a na innych szum to wina źle ustawionego systemu odbioru. Używasz WinFast PVR? Tam zmieniało się to bodajże klawiszem 'H'. Tam było do wyboru Pal-B, Pal-D lub SECAM.
  • REKLAMA
  • #5 4208958
    pulsa10
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Ja tez mam dokladnie ta sama kart i jak bedziesz na kanale co szumi to wcisnij klawisz A ,jak chcesz zmienic mono ,stereo i jeszcze cos to klawisz S . Ja tez zainstalowalem najnowszy program pur 2 i po okolo 10 dniach padlo mi to . i wogle nie dziala :( . I jeszcze mam ten klopot ze skype wykrya mi karte jako kamere i jak ktos ma opcja odbieraj obraz video to widzi telewizje bez wzgledu czy mam wlaczona karte czy nie . Ktos mi polecil program K+TV ,ale nie wiem y kad go yassac Ł).
  • #6 4399177
    elmuzyk
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Od długiego czasu szukałem sposobu, aby zlikwidować szum na kanale Polsatu przy odbiorze antenowym. W instrukcji WinFast PVR2 tego nie znalazłem. W internecie też nie znalazłem informacji, że Polsat nadaje w systemie PAL D, a pozostałe stacje "antenowe" w PAL B. Dopiero podpowiedź kolegi rrata o klawiszu H i cudowna ulga... nie szumi. Wielkie dzięki za ten post.
    Mam jednak jeszcze inny problem z fonią. Kartę TV2000 XP Expert mam połączoną z wejściem in CD na płycie głównej. Fonia jest głośna i bez zastrzeżeń jakościowych, ale nie działa mi regulacja głośności i mute. Mam zainstalowaną wersję 20214 PVR2, a widzę, że jest dostępna wersja 20231. Nie jestem pewien tylko czy aktualizacja pomoże na mój problem. Karta dźwiękowa AC97 jest zintegrowana. Może ktoś się spotkał z takim problemem ?
REKLAMA