logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Realtec AC97 Audio - Brak dźwięku po użyciu MidiMeow na Windows XP

mechatron 16 Gru 2007 10:21 1361 6
REKLAMA
  • #1 4592769
    mechatron
    Poziom 2  
    Witam
    Mam problem z dźwiękiem .użyłem programu MidiMeow do konwersji audio na Mp3. Podczas używania programu zatwierdziłem opcje
    "Click ok to set all tracks to zero". Program wyciszył głośniki....problem w tym ze tak już zostało i zostałem pozbawiony dzwieku.
    Ponowne przywracanie ( ręczne) ustawień w "Dźwięki i urządzenia audio" nie pomogły...próba re-instalacji sterowników tez nic nie dała.
    Właściwie wszystkie ustawienia głośności prawidłowe...

Czy możliwie ze użyty przeze mnie program zablokował mi katre dźwiękową?(zintegrowana z płyta /system Windows XP)

Czy ponowne postawiene nowego systemu lub instalacja nowej Karty dźwiękowej coś da?
  • REKLAMA
  • #2 4592818
    wojtex1111
    Poziom 21  
    Ocena: 69
    Witam, może spróbuj w programie MidiMeow włączyć głośniki na powrót, lub go reinstalować, też mam Realtec Ac97 i również mam z nim problemy, ale zazwyczaj rozwiązuję je w programach, które zmieniły w nim ustawienia, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4592841
    zdzislaw111
    Poziom 26  
    Ocena: 45
    Witaj "mechatron" .
    Cytat:
    Witam
    Mam problem z dźwiękiem .użyłem programu="mechatron" do konwersji audio na Mp3.

Przyjrzyj się może program "mechatron"" pracuje w tle i blokuje ustawienia z poziomu miksera.
  • REKLAMA
  • #4 4592962
    piotrek2679
    Poziom 10  
    dziendobry.sprobuj przeinstalowac sterownik ac97 zazwyczaj pomaga.ac 97 ma to do siebie ze niezawsze wspolpracuje ze wszystkimi programami
  • #5 4593002
    mechatron
    Poziom 2  
    Dziekuje za szybka odpowiedz...
    A wiec sytuacja bez zmian....Przeinstalowałem program
    przeprowadziłem reinstalacje karty dzwiekowej...i nic...W samym Midimeow nie doszukałem sie przywracania ustawien...
    Do zdzisław111....
    Oczywiście miałem na mysli mprogram MidiMeow .....
    Możliwe ze jest tak ak napisałeś.... Przy próbie naprawy tez doszedłem do wniosku ze moze miec to zwiazek z mikserem...
    Niestety co z tym zrobić nie wiem ...Jak sprawdzić czy program pracuje w tle?
  • REKLAMA
  • #6 4594510
    zdzislaw111
    Poziom 26  
    Ocena: 45
    Jak się domyślam pracujesz na systemie Windows.
    Po uruchomieniu komputera naciśnij kombinację klawiszy "ctrl" "alt" "del" odczekaj i w liście aplikacji spróbuj znaleźć program "MidiMeow" , a natępnie zamknij go.
    Możesz też sprawdzić sprzęt używając płyty z "linuxem live" np. knoppix http://knoppix.7thguard.net/
    http://www.idg.pl/ftp/pobierz/linux/1206.html
    Po uruchomieniu z płyty cd wszystkie urządzenia znajdujące się w komputerze powinny działać.
    Na powitanie powinien pojawić się dźwięk.
  • #7 4594562
    miloon
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Robisz reset po przeinstalowaniu sterownika?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku na zintegrowanej karcie dźwiękowej Realtec AC97 po użyciu programu MidiMeow do konwersji audio na MP3, gdzie wybrano opcję "Click ok to set all tracks to zero", co spowodowało wyciszenie głośników. Próby ręcznego przywrócenia ustawień w panelu "Dźwięki i urządzenia audio" oraz reinstalacja sterowników nie przyniosły efektu. Wskazano, że program MidiMeow może działać w tle i blokować ustawienia miksera, co warto sprawdzić poprzez menedżer zadań (Ctrl+Alt+Del). Zalecane jest także ponowne uruchomienie systemu po reinstalacji sterownika oraz test sprzętu z użyciem live CD Linuxa (np. Knoppix) w celu weryfikacji działania karty dźwiękowej niezależnie od systemu Windows XP. Problem może wynikać z niepełnej kompatybilności sterownika AC97 z niektórymi aplikacjami, co wymaga dokładnej diagnostyki i ewentualnej zmiany konfiguracji lub sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA