logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230 - czarny prostokąt po naciśnięciu klawiszy numerycznych

Strunawrx 16 Gru 2007 12:34 1110 5
REKLAMA
  • #1 4593231
    Strunawrx
    Poziom 18  
    Witam problem jak w temacie.
    Telefon się włącza, można normalnie z niego korzystać tylko po naciśnięciu któregokolwiek z klawiszy numerycznych wyskakuje czarny prostokąt.
    Zmieniałem już flash na najwyższy jaki dostałem rh12_28_11005.500 jednak dalej problem pozostał. LCD był sprawdzany w innym telefonie także to nie jest jego wina. Dziwne jest to ponieważ gdy telefon przechodzi w tryb local mode napis normalnie widać. Telefon przechodzi normalnie wszystkie resety czyżby była to wina hw skoro napis widać?
  • REKLAMA
  • #2 4593258
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Wgraj jeszcze raz soft tylko nie wrzucaj tych plikow z przedrostaki.Wgraj tak jak na foto.

Nokia 6230 - czarny prostokąt po naciśnięciu klawiszy numerycznych

W 6230 bez i bedzie tak samo jak w 6230i kiedys wgralem soft wlasnie ten dedykowany pod ere i tez mialem dziwne prostokaty i inne wygibasy na wyswietlaczu.
  • REKLAMA
  • #3 4593347
    Strunawrx
    Poziom 18  
    Solucja nie działa.
    telefonik się nie uruchamia i cała procedura od początku.
    A więc na początek mcu potem PM + CNT i działa tylko ten prostokąt jak dogram PPM to tylko mrugnie lcd ale sie nie uruchomi
  • REKLAMA
  • #4 4593359
    Nosek1
    Poziom 28  
    Wgraj tak:MCU+PPM+CNT.Po wgraniiu tych 3 obszarow wgraj PM jeżeli to ma byc full.Ps.to ze tel po flashu ci sie nie uruchamia to wina zlego doboru plikow do plyty sa z litera M i E dla plikow PPM i CNT.Mysle ze teraz powinienes sobie poradzic ;)
  • REKLAMA
  • #5 4593409
    Strunawrx
    Poziom 18  
    Na pewno nie pomyliłeś telefonów? Bo mam kilka flashy do 6230 ale nie ma tam żadnych literek E czy M a nie wiem jak w 6230i bo tam z tego co wiem to są literki ale nie jestem pewien co do modelu 6230 może poszukam gdzie indziej flasha

A więc tak jak mówiłem musiałeś pomylić modele bo nigdzie tego nie ma w 6230

No trudno będę szukał schematu i do dzieła bo tak jak napisałeś to już próbowałem także pozostaje hw dzięki za pomoc
  • #6 4593499
    Nosek1
    Poziom 28  
    Faktycznie moj bład.Dopiero teraz sprawdziłem po zainstalowaniu paczki do 6230.Wgraj mu fulla tz.MCU+PPM+CNT+PM powinno pomoc a jak nie to trzeba szukac przyczyny w HW

Dodano po 37 [sekundy]:

A jak sie zachowywał telefon przed wgraniem oprogramowania??
REKLAMA