W jednym odnośniku podano sekwencję liczb:2-3-0-8-6 i ponoc pomaga.W moim przypadku nietety blokada jest 4-liczbowa.Może ktos ma sposób na takie hasło.
Po włączeniu TV pilotem(z klawiatury lokalnej nie można),pojawia się napis:wprowadż hasło:----.(cztery myślniki).Dlatego sekwencji 2-3-0-8-6 nie mogę wprowadzić (pięć pozycji).Włączenie TV z jednoczesnym przyciśnięciem P+,P-,nie pomaga.Może ktoś ma Instrukcję Obsługi tego telewizora.Często tam podają sposób rozkodowania.Będę wdzięczny za zainteresowanie.
23086 pasuje, sam przed chwilą sprawdziłem Co prawda pól jest 4 ale da się wpisać 5. Spróbuj
Dodano po 3 [minuty]:
Dodam że jeżeli wpisze się wolno liczby to nie zadziała. Trzeba: wpisać 230 normalnie, a 86 szybko dlatego że jak zapełni się 2308 to już usuwa i od nowa.
Faktycznie,muszę przeprosić.Rację miał rtv-kk.Należy wprowadzić kod 2-3-0-8-6.Ale dopiero lukashb wyjaśnił mi to łopatologicznie jak to uczynić,bo bym nie uwierzył,że na czterech pozycjach można zapisać liczbę 5-cyfrową.Jeszcz raz bardzo dziękuję.Temat zamykam.ł
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy usunięcia hasła rodzicielskiego w telewizorze Telestar 9955TN Croma oraz doboru odpowiedniego pilota. Hasło blokady jest czterocyfrowe, a standardowy kod resetujący to 23086, który po poprawnym szybkim wprowadzeniu resetuje blokadę do domyślnego 1234. Wprowadzenie kodu wymaga wpisania pierwszych trzech cyfr normalnie, a dwóch ostatnich szybko, ponieważ panel hasła ma tylko cztery pola, ale umożliwia wpisanie pięciocyfrowego kodu w ten sposób. Próby resetu z lokalnej klawiatury (przyciski P+ i P-) nie przynoszą efektu, konieczne jest użycie pilota. Wskazano również możliwość wejścia w tryb serwisowy lub wymianę pamięci EEPROM jako alternatywne metody usunięcia blokady. Linki do forów zawierają dodatkowe instrukcje dotyczące pilota i procedur serwisowych. Wygenerowane przez model językowy.