Witam. Mam taki problem iż chciałbym otworzyć na raz kilka okien np. 10 a w tych oknach żeby otwierały się kolejne zdjęcia. Dla przykładu napisze taki "mix kodowy" oczywiście niepoprawny
ale żeby łatwiej było zrozumieć o co mi chodzi.
Wiem wiem że tu wszytko jest nie tak że nie da się tak pomieszać Javy z php że w każdej funkcji zmienna $open[$i] będzie niczym bo przecież wewnątrz funkcji nie zostało jej nic przypisane ale no tak tylko chciałem jakoś pokazać co chciałbym osiągnąć.
W Javie nie za bardzo się orientuje także nawet mam problemy z otwarciem nowego okna automatycznie a tu bez niej się chyba nie obędzie o ile się w ogóle tak da bo jak nie to zostanę przy tym
:
<a href=f1()>Otwórz zdjęcia 1-10</a>
<a href=f2()>Otwórz zdjęcia 11-20</a>
<a href=f2()>Otwórz zdjęcia 21-30</a>
for($i=1; $i<100; $i++)
{
$open[$i]='/zdjecia/zdjecie_$i.jpg';
}
f1()
{
for($i=1; $i<10; $i++)
{
window.open('$open[$i]', ' ', '_blank')
}
}
f2()
{
for($i=10; $i<20; $i++)
{
}
}
f3()
{
for($i=20; $i<30; $i++)
{
}
}
Wiem wiem że tu wszytko jest nie tak że nie da się tak pomieszać Javy z php że w każdej funkcji zmienna $open[$i] będzie niczym bo przecież wewnątrz funkcji nie zostało jej nic przypisane ale no tak tylko chciałem jakoś pokazać co chciałbym osiągnąć.
W Javie nie za bardzo się orientuje także nawet mam problemy z otwarciem nowego okna automatycznie a tu bez niej się chyba nie obędzie o ile się w ogóle tak da bo jak nie to zostanę przy tym
#include <iostream>
#include <conio.h>
using namespace std;
int main()
{
for(int i=1; i<100; i++)
{
cout<<"<a href=http://.../zdjecia/zdjecie_"<<i<<".jpg target=_blank> "<<i<<" </a><br>"<<endl;
}
getch();
return 0;
}