logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór wzmacniacza do kolumn STX F-360 lub Tonsil Zeus - porady i opinie

icemik 17 Gru 2007 22:51 1157 7
REKLAMA
  • #1 4599036
    icemik
    Poziom 10  
    Witam wszystkich. Chciałbym abyscie doradzili mi jaki mam Wzmacniacz kupic do kolumn takich jak STX F-360 czy moze wybrac Tonlis Zeus? Ponieważ wacham sie nad tymi kolumnami a różnica ceny jest dosyc spora, wezme raczej te stx-y . Słucham muzyki kategori Dence i chyba dobrze oczekuje od tych kolumn dobrego głebokieogo bassu ? No i jaki wzmak , pomocy prosze !!
  • REKLAMA
  • #2 4599208
    majkel sony
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    Poszukaj sobie innych kolumn niż te stx. Moim zdaniem nie są wart tej ceny. Zesuy są zdecydowanie lepszą konstrukcja. Ile chcesz kasy przeznaczyć i w jakim dużym pomieszczeniu będą miały grać ?

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4599636
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3850
    Ciekawy jestem jak długo będą się pojawiały pytania w stylu: " Jakie kolumny i wzmak?"
    Na elektrodzie są już opisane chyba wszystkie kolumny, wzmacniacze i inne komponenty zestawów dostępne w Polsce... Wystarczy w szukajkę wpisać Twój temat "jakie kolumny" i czytać do woli...
  • #4 4600086
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 23
    Witam
    A moze kupisz jakies altusy i wzmacniacz dobierzesz do nich??Chyba lepiej bys na tym wyszedl.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4600156
    majkel sony
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    kortyleski napisał:
    Ciekawy jestem jak długo będą się pojawiały pytania w stylu: " Jakie kolumny i wzmak?"
    Na elektrodzie są już opisane chyba wszystkie kolumny, wzmacniacze i inne komponenty zestawów dostępne w Polsce... Wystarczy w szukajkę wpisać Twój temat "jakie kolumny" i czytać do woli...

To fakt jednak są też osoby które lubią nowych opini innych użytkowników.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 4600457
    icemik
    Poziom 10  
    Pokój ma 13 m2. Czytałem opinie tych stx-ów i były ok hmm. A kasy moge dac tyle co za Zeusy ok 1500zł. Przede wszystkim chodzi Mi o błegoki bass - jak bym wiedział ze jakiś soboofer Mnie miło zaskoczy to czemu nie ?

Dodano po 1 [minuty]:

Zastanawiałem sie nad AudioMega ale wybiliscie Mi sie z głowy:P mam nadzieje ze prawidłowo :)
  • #7 4600627
    przemo-lukas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 144
    Jeśli cierpisz na manię wielkości to kup maestro 180.
    Natomiast lepszym wyrobem tonsila są siesty (front).
    Za takie pieniądze zapomnij o kolumnach pokroju zeus, altus.
  • #8 4600686
    icemik
    Poziom 10  
    Ale dla czego piszesz ze mam zapomniec o tych kolumnach co wymieniłem? Czy te Maestro 180 graja tak dobrze?Są tansze od Zausów duzo

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru wzmacniacza do kolumn STX F-360 lub Tonsil Zeus, z uwzględnieniem preferencji użytkownika dotyczących głębokiego basu i budżetu około 1500 zł. Użytkownik rozważa zakup STX F-360 ze względu na niższą cenę, ale pojawiają się opinie, że Tonsil Zeus to lepsza konstrukcja, choć droższa. Wskazano również alternatywy, takie jak kolumny Altus czy Maestro 180, które mogą lepiej spełnić oczekiwania w pomieszczeniu o powierzchni 13 m². Zwrócono uwagę, że w tej cenie trudno oczekiwać jakości porównywalnej do Tonsil Zeus czy Altus. Poruszono także temat doboru wzmacniacza odpowiedniego do wybranych kolumn, z sugestią, że wzmacniacz Maestro 180 może być dobrym wyborem, choć jest tańszy od Tonsil Zeus. Użytkownik rozważał także AudioMega, ale został od tego odradzony. Podkreślono znaczenie dopasowania wzmacniacza do kolumn i warunków akustycznych pomieszczenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA