logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy STK4191V zastąpi STK4191II w moim wzmacniaczu? Jak zabezpieczyć przed zwarciem?

pietrass 17 Gru 2007 22:59 1731 5
REKLAMA
  • #1 4599074
    pietrass
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie układów jak w temacie mianowicie chodzi mi o to ze spalił mi sie taki układ wzmacniacza STK4191II no i w sklepie tam gdzie chce kupić maja tylko STK4191V. I moje pytanie jest takie czy ten układ będzie chodził zamiast tego oryginału czy też nie. Podobno są to takie same układy ale za bardzo sie nie orientuje w tym. Aha i jeszcze jedno bym chciał zrobić w tym wzmacniaczu mianowicie jakiś układ zabezpieczający ten wzmacniacz przed zwarciem na wyjściu. Nie wiem czy mógłby to być zwykły bezpiecznik czy nie jeśli tak to jak go dobrać.

Dziekuje za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 4599094
    TOMI
    Serwisant RTV
    Ocena: 258
    Możesz śmiało montować. Różnica tych hybrydów jest w wykonaniu stopnia końcowego na korzyść V. Mniejsze zniekształcenia i lepsza liniowość. Są zamienne.
  • REKLAMA
  • #3 4599341
    pietrass
    Poziom 14  
    Super ciesze sie ze będzie to działać:) a co z tym zabezpieczniem da sie coś z tym zrobić ?? bo właśnie przez to że zwarły mi sie kabelki od głośnika spalił mi sie ten układ. Dlatego też chciałbym zapobiec już takim przypadkom i jakoś to zabezpieczyć.

Dziękuje za pomoc:)
  • REKLAMA
  • #4 4599909
    pietrass
    Poziom 14  
    Witam ponownie. W sklepie co chce kupić ten układ mówią mi ze te układy nie maja tak samo wyprowadzonych nóżek i ze trzeba zmienić jakieś elementy żeby działał zamiennie ten STK4191V za STK4191II czy to prawda?? Bo jak widziałem aplikacje od STK4191V to niby było napisane że są kompatybilne ale teraz to już zgłupiałem.
    Pomocy :)
  • REKLAMA
  • #6 4600402
    pietrass
    Poziom 14  
    No widać ze są podobne tylko ze na tym schemacie od STK4191V jak sa rozrysowane elementy to na lewej i na prawej stronie jest 1/2 czy to oznacza ze to ma 50W na dwa kanały czy co??

A jeszcze mam pytanie czy opłaca sie kupować oryginał SANYO czy też nie warto bo nie słychać różnicy ?? Oryginał kosztuje ok 32 zl a podróbka 17:)
REKLAMA