logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson AF-6018CR: Czy działa z kartą Cyfra+ bez wgrywania list kanałów?

yanoosch 17 Gru 2007 23:16 2670 3
REKLAMA
  • #1 4599140
    yanoosch
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam pytanie do uzytkownikow fergusona:
    czy w fergusonie AF 6018CR bedzie mi dzialala legalna karta cyfry+ z aktywnym abonamentem??? Tzn. czy po wlozeniu karty wystarczy ustawic wszystkie dostepne w moim pakiecie kanaly, czy bede musial wgrywac z internetu jakas liste kanalow?
    prosze o jaknajszybsza odpowiedz
    poniewaz jestem w Szkocji (a kolega zjezdza na swieta do Polski i by mi to przywiozl). Stad moje pytanie czy wystarczy tuner Ferdka bez wgrywania jakichkolwiek list, czy jednak bedzie trzeba wgrac jakies listy mimo ze posiadam aktywna karte z oplaconym abonamentem? Tzn jeszcze nie posiadam karty ale mam tuner i zamierzam kupic sam abonament bez tunera.
    Z gory dziekuje za odpowiedz:?::?::?:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4599293
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Podobno do 6018CR montowane są dwa rodzaje czytników.
    Możesz sprawdzić czy w twoim jest seca2 wchodząc w menu GRY i jest tam zakładka dotycząca czytnika. Po włożeniu karty do czytnika zmieni się napis na SECA MEDIAGUARD (albo podobnie) wtedy znaczy, że ją "widzi" i to juz dobrze.Potem mozesz przeskanowac niebo oczywiscie Hotbird i powinno chodzic .Sa jeszcze softy edukacyjne no i listy oczywiscie do ich wgrania potrzebny ci bedzie kabelek tzw nullmodem czyli z przeplotem pin 1 - pin 4
    pin 2 - pin 3
    pin 3 - pin 2
    pin 4 - pin 1
    pin 5 - pin 5
    pin 6 - pin 4
    pin 7 - pin 8
    pin 8 - pin 7
    pin 9 - nie używany.
  • #4 4629137
    ROBERT.Q
    Poziom 19  
    Ocena: 58