Na systemie [WIN98SE] klikam na [otoczenie sieciowe] i nikogo niema po kliknięciu na [całą sieć] wyskakuje błąd [nie można przeglądać sieci].Pytanie co zrobić abym mógł przeglądać otoczenie sieciowe aby ktoś się w [otoczeniu sieci] ukazał
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamesiox napisał:dowolną
witek_p napisał:esiox napisał:dowolną
rozwaliłeś mnie tym.
Pozdrawiam
witek_p napisał:Ale nieważne, jeżeli to jakaś zwykła osiedlówka to dodaj we właściwościach sieci udostępnianie plików i drukarek, po restarcie powinno działać, pamiętaj że i tak 98 ma problemy z otoczeniem i nie zawsze zobaczysz wszystkich.
Pozdrawiam
esiox napisał:A zainstalowałeś protokoły sieciowe?Na systemie [WIN98SE] klikam na [otoczenie sieciowe] i nikogo niema po kliknięciu na [całą sieć] wyskakuje błąd [nie można przeglądać sieci].Pytanie co zrobić abym mógł przeglądać otoczenie sieciowe aby ktoś się w [otoczeniu sieci] ukazał
Cytat:3. Udostępnianie plików i drukarek;
4. Zaznaczyć Chcę mieć możliwość udostępniania innym moich plików
Cytat:A zainstalowałeś protokoły sieciowe?
Cytat:98 ma problemy z otoczeniem
Cytat:Udostepnianie plikow i drukarek nie ma tu nic do rzeczy
Seweryn82 napisał:ludziska o czym wy wogóle piszecie. Jeżeli kolega nie ma skonfigórowanej sieci to napeno nic nie zobaczy. więć.
1 czy zaistalowałeś karte sieciową?
2 czy wpisałeś adresy ip i maske podsieci?
3 czy zaznaczyłeś logowanie windows?
4 czy w opcjii udostępnianie plików i drukarek zaznaczyłeś " udostepnij innym moje pliki"?
5 oraz czy wpisałeś odpowiednią grupę roboczą
Zacznijmy od takich pytan a może coś sie wyjaśni bo jak narazie top widze ze nikt nic konkretnego ci nie podpowiedział