logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K700i - jak połączyć klawiaturę bez gniazda? Schemat połączeń?

Melex 22 Gru 2007 11:10 942 6
REKLAMA
  • #1 4612985
    Melex
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Witam. Sonyericsson K700i Na płycie głównej ktoś uszkodził nieodwracalnie gniazdo łączące kalwiaturkę. Wylutowałem je do konca, nieuszkadzając punktów lutowniczych. Czy ktoś z kolegów jest w stanie mi podpowiedzieć jak połączyć taśme klawiaturki z tymi punktami, lub podesłać schemat połączeń? Proszę o pomoc!

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4613026
    lolus54
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Więc jest to do po lutowania kiedyś robiłem cos takiego, ale proponuje jednak kupić nowe gniazdo klawiatury lub z jakiegoś uszkodzonego SE wstawić.
  • REKLAMA
  • #3 4615677
    koniu031
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    probowałem kiedyś w t630 połaczyc drucikami klawiature ale tam były urwane pola lutownicze! ale ni epolecam tego rozwiazania bo mi tel pochodił 2 dni:P faktycznie lepiej nowe wlutowac!!
  • REKLAMA
  • #4 4616026
    Melex
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    A może mi ktoś z kolegów przesłać schemat połączenia tej klawiaturki, lub rozrysować jak połączyć?
  • REKLAMA
  • #5 5640313
    Mafiasz
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    a może ktoś napisać gdzie takie gniazdo dostać? na magbosie widzę tylko konektor lcd
  • #6 5646726
    wspmich
    Poziom 14  
    Mam takie gniazdo. Jak chcesz to się odezwij, gg: 10425638
  • #7 5648309
    robek102
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Nie wiem czy o to Ci chodzi ale mam cośtakiego :)

Sony Ericsson K700i - jak połączyć klawiaturę bez gniazda? Schemat połączeń?

Pozdr0

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem uszkodzonego, nieodwracalnie zniszczonego gniazda klawiatury w telefonie Sony Ericsson K700i. Autor wylutował gniazdo, zachowując punkty lutownicze, i poszukiwał schematu połączeń taśmy klawiatury do płyty głównej. Uczestnicy sugerowali, że najlepszym rozwiązaniem jest wymiana gniazda na nowe lub z innego uszkodzonego telefonu, gdyż lutowanie przewodów bezpośrednio do punktów może być zawodnym i krótkotrwałym rozwiązaniem. Pojawiły się także pytania o dostępność oryginalnych gniazd, a jeden z użytkowników zaoferował posiadanie takiego elementu. W dyskusji pojawił się również przykład telefonu SE T630, gdzie próba lutowania drucików do uszkodzonych pól lutowniczych zakończyła się niepowodzeniem. Nie udostępniono jednak szczegółowego schematu połączeń klawiatury K700i.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA