logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E398 - klawiatura nie działa poprawnie, wybiera przycisk 3

woytas211 26 Gru 2007 18:51 927 7
REKLAMA
  • #1 4625709
    woytas211
    Poziom 10  
    Witajcie!!

Mam problem z moim telefonem otóż pewnego dnia przestała działać mi klawiatura. Czerwony przycisk działa a inne jak się wciśnie to wybiera się przycisk 3 i łączenie następuje z tym numerem. Co może być przyczyną tego?? przemywałem płytkie i nic nie dało:(
  • REKLAMA
  • #2 4625890
    mmarcin
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Proponuje wyczyścic układzik kwadratowy w okolicy gniazda klawiatury lub po drugiej stronie płytki w jej gornej częsci wyglądający tak samo najczęściej to ktorys z nich jest zalany
  • REKLAMA
  • #3 4626022
    woytas211
    Poziom 10  
    mmarcin napisał:
    Proponuje wyczyścic układzik kwadratowy w okolicy gniazda klawiatury lub po drugiej stronie płytki w jej gornej częsci wyglądający tak samo najczęściej to ktorys z nich jest zalany

telefon nie był zalany, normalnie leżał i gdy wziąłem to już niedziałao.
  • REKLAMA
  • #4 4626179
    wxw
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Sprubuj zmienić softa , a jak to nie pomoże to zmień płytke klawiatury
  • REKLAMA
  • #6 4627108
    woytas211
    Poziom 10  
    wxw napisał:
    Sprubuj zmienić softa , a jak to nie pomoże to zmień płytke klawiatury

nic nie pomogło z zmianą soft:(
  • #7 4627158
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    Są trzy układy na płytce MMI. Najczęściej powtórne ich przelutowanie pomaga.
  • #8 4627179
    woytas211
    Poziom 10  
    gomezf1 napisał:
    Są trzy układy na płytce MMI. Najczęściej powtórne ich przelutowanie pomaga.

a czy można prosić o jakieś foki tego układu??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W telefonie Motorola E398 występuje problem z klawiaturą, gdzie po naciśnięciu dowolnego przycisku oprócz czerwonego wybierany jest zawsze przycisk 3, co skutkuje automatycznym łączeniem z tym numerem. Telefon nie był zalany, a przemywanie płytek nie przyniosło efektu. Sugerowano wyczyszczenie układów scalonych w okolicy gniazda klawiatury oraz na górnej części płytki, które często ulegają zalaniu. Próba zmiany oprogramowania (softu) nie rozwiązała problemu. Zalecane jest również przelutowanie trzech układów MMI znajdujących się na płytce, co często pomaga w takich usterkach. Wskazano także możliwość wymiany płytki klawiatury. Dodatkowo podano link do archiwalnych dyskusji na temat podobnych problemów z klawiaturą w tym modelu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA