logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio Blaupunkt Essen CR-31 po wymianie akumulatora?

loshlo 14 Gru 2003 19:15 2243 8
REKLAMA
  • #1 437171
    loshlo
    Poziom 1  
    Witam !
    Kupilem auto z radiem Blaupunkt Essen CR-31 i po wymianie akumulatora pojawil sie problem z kodem. Poprzedni wlasciciel mi go nie przekazal. Na wyswietlaczy jest "- - -". Po pozostawieniu z zasilaniem ok godziny pojawia sie napis Code. Moze ktos mi podac jakis kod do tego radia?? Numery radia :
    BP1771N0986376
    7641771010

z gory dziekuje za pomoc
    loshlo(_at_)poczta.fm
  • REKLAMA
  • #2 437210
    SANDRA
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Stać Cię na auto ale na pare dyszek dla elektronika nie ? A fee nieładnie. Poczytaj trochę poniżej bo wiele się na ten temat ostatnio pisało.

Jarek

P.S. Te 30 - 40 zeta Cię nie zbawi a za to może ktoś będzie miał na Święta karpia o którym nie marzył.
  • #3 441961
    Gela
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    Czytaj uważnie i zrób tak jak napisalem może to pomoze choć nie gwarantuje.
    Gdy pojawi sie napis "COD" wciskaj po kolei klawisze: "1" ; "1" ; "2" ; "3" ; "4" , powinny pojawić sie cztery jedynki na wyswietlaczu i wtedy wciśnij klawisz "^", jest on w lewym górnym rogu. Powodzenia.
    Napisz czy sie udało.
  • REKLAMA
  • #4 441977
    SANDRA
    Poziom 21  
    Nie radze próbować. Efekt będzie taki że czas oczekiwania na możliwość wpisania kodu będzie 2x dłuższy.

Jarek

P.S.Z tych 4 jedynek tylko jedna jest prawidłowa :evil: Gela pomyśl zanim napiszesz głupią poradę.
  • #5 442017
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Ma 16 prób na 2000 możliwości. Niech walczy, w lotka też trafiają.
  • REKLAMA
  • #6 443384
    Gela
    Poziom 15  
    Co Wy możecie wiedzieć na ten temat. Ja w taki sposób uruchomiłem juz dwa takie radyjka bez spoglądania na jakieś tam numery radia.
  • #7 443392
    SANDRA
    Poziom 21  
    Aż dwa !!! Od czasu wyprodukowania pierwszego kodowanego radia ? Niezła średnia ! Muszę tylko policzyć jaki to ułamek promila :lol:

Jarek
  • #8 447002
    Gela
    Poziom 15  
    Można by tak powiedzieć, ze aż dwa, ponieważ miałem tylko dwa takie radyjka do uruchomienia.
  • REKLAMA
  • #9 447730
    emik
    Poziom 34  
    Ocena: 651
    Gela a co trzeba nacisnąć aby uruchomić B-p na kartę,bez karty i master codu .Haa Haaa.A ci debilni inżynierkowie w Blaupunkcie wymyślają coś wiecznie,by utrudnić życie a tu hop i cztery jedynki.Dawno się tak nie ubawiłem.Pozdrowienia świąteczne dla Wszystkich robiących radyjka sposobami bardziej skomplikowanymi.

Podsumowanie tematu

✨ Po wymianie akumulatora w samochodzie z radiem Blaupunkt Essen CR-31 pojawia się konieczność wpisania kodu zabezpieczającego, który poprzedni właściciel nie przekazał. Na wyświetlaczu początkowo widoczne są trzy kreski "- - -", a po około godzinie pojawia się napis "Code" lub "COD". W dyskusji pojawiła się sugestia, aby spróbować wpisać kod "11234", co ma spowodować pojawienie się czterech jedynek na wyświetlaczu, a następnie zatwierdzić klawiszem oznaczonym "^" (lewy górny róg). Jednakże jest to metoda nieoficjalna i ryzykowna, ponieważ nieprawidłowe próby mogą wydłużyć czas blokady radia. Radio ma 16 prób na wpisanie poprawnego kodu spośród około 2000 możliwych kombinacji. Wątpliwości co do skuteczności metody wpisywania "11234" wyrażają uczestnicy dyskusji, podkreślając, że tylko jedna z czterech jedynek jest prawidłowa. Wskazano również, że profesjonalna pomoc elektroniczna może być skuteczniejsza niż próby samodzielnego odblokowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA