logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć discmana do radia Panasonic CQ-RD900LEN? Szukam schematu.

igor002 14 Gru 2003 23:14 1716 6
REKLAMA
  • #1 437542
    igor002
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Mam prożbe. Czy wie ktoś jak zrobić podłączenie(dodatkowe wejście) do podłaczenia discmana do radia Panasonic CQ-RD900LEN. Gdyby ktoś posiadał schemat to byłbym wdzieczny.
    Pozdrawiam i dziekuje z góry.
  • REKLAMA
  • #2 437849
    marsens
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    takie wejścia są na 11 i 22 nózce ic201 ale układ przełącza procesor główny więc chyba nic z tego ale jeszcze pomyślę
  • REKLAMA
  • #3 437996
    igor002
    Poziom 12  
    Dzieki za zainteresowanie :D Jest to dla mnie rzecz bardzo ważna i za wnikiwsze pomyślenie i ew ten schemacik bede wdzięczny. ale moze mi sie uda bez schematu tylko musze widzeić co i jak.
    Jeszcze raz dzieki. i czekam dalej. :wink:
  • REKLAMA
  • #5 442394
    igor002
    Poziom 12  
    Wielkie dzieki. niewiem jak sie odwdziecze ale wielkie piwo stawiam.
  • REKLAMA
  • #6 442574
    igor002
    Poziom 12  
    Tylko jeszcze niech ktoś mi podpowie gdzie podłączyć tutaj kanał L,R i mase :D Wszystko pięknie ale zaossczedziło by mi to troszke czasu.
    Pozdrawiam i ostro myśle.
    Grzesiek
  • #7 442627
    igor002
    Poziom 12  
    No dobra już wiem gdzie i jak podłączyć. Na nóżke 15 i 18 IC201. poprzez rezystory i kondensatory i poprzez odp ukł do masy.
    Moje pytanie jest następujące, jak wywołać sygnał na wzmacniaczu w radiu? Tzn. co zrobić zeby grało? Tam jest przycisk M2/CD, czy u mnie jak to wcisne to też bedzie grało czy mm prubować i sprawdzać co i jak. nawet niewiem czy mam taki przycisk, jest noc i niebasrdzo moge wyjść, heh.
    Dzieki za ewentualną podpowiedz i porade w tej kwestii.
    Pozdrawiam wszystkich
    Grzegorz

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia dodatkowego wejścia dla discmana do radia samochodowego Panasonic CQ-RD900LEN. Wskazano, że sygnały wejściowe można znaleźć na nóżkach 11 i 22 układu scalonego IC201, jednak przełączanie odbywa się przez procesor główny, co komplikuje sprawę. Udostępniono pełną dokumentację techniczną radia, co ułatwia dalsze prace. Po analizie schematu ustalono, że kanały L i R oraz masa powinny być podłączone do nóżek 15 i 18 IC201 poprzez rezystory i kondensatory, a masa do odpowiedniego punktu układu. Pojawiło się pytanie, jak aktywować sygnał na wzmacniaczu radia, czy przycisk M2/CD w radiu umożliwi odtwarzanie z podłączonego discmana, co wymaga dalszych testów i weryfikacji funkcji przycisków w urządzeniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA