logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor wyłącza się po uruchomieniu komputera - co sprawdzić?

hyper88 28 Gru 2007 08:48 1119 3
  • #1 4630865
    hyper88
    Poziom 10  
    Witam mam nietypowy problem mojemu bratu wyłacza się monitor. I dzieje sie tak juz odrazu jak tylko włącza sie komputer. Wątpie że jest to wina monitora, gdyż po podłączeniu innego monitora ktory jest na 100% sprawy dzieje sie to samo . Wszystkie wiatraczki chodzą prawidłowo tzn. tak myśle jeśli sie kręcą to chyba nie ma problemu.Kartę graficzną też została wyczyszczona i włożona jeszcze raz , ale nadal monitor sie wyłacza .A i jeszcze jedno monitor po podłączeniu do samego zasilania , nie widać aby sie wyłaczał bo świeci sie cały czas dioda, to jescze raz wyklucza wine monitora. Proszę o pomoc i dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Proszę zmienić tytuł tematu zgodnie z zaleceniami p.11 i p.11.2 regulaminu.
    [Mirek Z.]
  • #2 4630947
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6857
    Na poczatek wymień karte grafiki/ lub pożycz na sprawdzenie od kolegi
  • #3 4634303
    Roman Wosicki
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Jeśli kabel był wspólny dla obu monitorów to też należy wziąść go pod uwagę.
  • #4 4638431
    Alien-obcy
    Poziom 1  
    Też mam taki problem. Boje się, że to może być jakiś trojan, bo monitor się wyłączył jak uruchomiłem FrontPage-a (z pakietu Microsoft Office XP). Zrestartowałem komputer, to mi kreseczka na górze monitora migała, tak jak po restarcie, tyle że tym razem na środku u góry. Potem go zrestartowałem i komputer nie wychodzi ze stanu czuwania (mruga pomarańczowa lampeczka), a gdy działa to świeci się zielona. Proszę o pomoc!
REKLAMA