logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować SP3 na polskim Windows XP w 2023 roku?

barytek 28 Gru 2007 12:02 3541 6
REKLAMA
  • #1 4631380
    barytek
    Poziom 23  
    Ocena: 58
    Jak zainstalować SP3 na polskim Windowsie XP? Ten post jest już dosyć stary i dużo się od czasu jego powstania zmieniło.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic563125.html

Może ktoś do tej pory wymyślił jak to obejść.
    W tym poście padło pytanie, na któro nie było odpowiedzi. Kiedy będzie SP3 PL? A może już jest?
    A tak swoją drogą szkoda że Autopatcher już nie istnieje. To był wspaniały program.
  • REKLAMA
  • #2 4631500
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Poczekaj aż zrobią pełną wersję SP3 dla Windowsa polskiego.
    Przecież w nim są zawarte wszystkie aktualizacje jakie się do tej pory pojawiały na Windows Update.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4635161
    barytek
    Poziom 23  
    Zrobiłem tak. Ale niestety jestem trochę rozczarowany. Miałem nadzieje, że po angielsku będzie tylko to, co jest nowe. Myliłem się. Zmiana wartości w rejestrze na 415 nic nie zmieniła oprócz tego, że przestał działać ZDALNY PULPIT. Więc wpisałem 409. Ale nie martwię się tym bardzo bo i tak miał być format.
  • REKLAMA
  • #5 4635185
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4635204
    barytek
    Poziom 23  
    Na początku wyskoczył błąd, że nie ma takiego pliku. A potem po resecie komputera zupełnie nic się nie działo. Klikam na skrót a potem na exeka i zupełnie nić. W końcu zmieniłem wartości w rejestrze na 409 i działa.
  • #7 5002419
    woogoo111
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    U mnie "Zdalny pulpit" przestał działać po około miesiącu od zainstalowania tego SP3. pojawiło się coś takiego:

" The pre-release version of Remote Desktop Connection has expired. To download the full version of Remote Desktop Connection, go to Windows Update or contact your system administrator."

Normalnie bajer :D

Moderowany:

Za odświeżanie starych tematów udzielam koledze upomnienia.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy instalacji Service Pack 3 (SP3) na polskiej wersji systemu Windows XP w 2023 roku. Użytkownicy wskazują, że oficjalna pełna wersja SP3 dla polskiego Windows XP nie jest dostępna, a dostępne aktualizacje zawierają wszystkie poprawki z Windows Update. Próby obejścia problemu poprzez zmianę wartości w rejestrze (na 415 lub 409) pozwalają na instalację, jednak powodują problemy z funkcją Zdalnego Pulpitu, która przestaje działać lub wygasa po pewnym czasie, wyświetlając komunikat o wygaśnięciu wersji przedpremierowej klienta Remote Desktop Connection. Wspomniano również, że program Autopatcher, który wcześniej ułatwiał instalację aktualizacji, nie jest już dostępny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA