logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drivery do RalinkRT2560F; BroadcomBCM4318KFBG "modeMoni

Pascalt 31 Gru 2007 18:29 830 3
REKLAMA
  • #1 4645283
    Pascalt
    Poziom 22  
    Ocena: 143
    Mowa oczywiscie o chipsetach kart radiowych WiFi (ktorych nazwy podalem w tytule). Rzecz w tym, ze posiadam dwie karty zbudowane na wymienionych chipsetach (jedna w komputerze stacjonarnym, druga w laptopie) i chcialbym skorzystac z programu, ktory wymaga od sterownikow karty, aby te potrafily przelaczyc karte w tryb "mode monitor" w systemie Windows XP- tryb, w ktorym karta nie odrzuca pakietow, ktore nie sa do niej adresowane...

Chodzi wlasnie o te sterowniki: czy ktos moze posiada takowe, badz namiary na takowe. Chcialbym zaznaczyc, ze korzystalem z google, jednak nie mam jeszcze wystarczajacej znajomosci specjalistycznego jezyka angielskiego, a na polskich stronach niewiele udalo mi sie znalezc...
    Bede wdzieczny za kazda sesnowna pomoc.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4646248
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Do Broadcom'a nie licz, że takie sterowniki znajdziesz.
    W przypadku Ralink'a jest jakaś szansa - tutaj jest konkretny opis.
  • REKLAMA
  • #3 4646776
    Pascalt
    Poziom 22  
    Rozumiem, czyli pod Windowsem nic z tego, a jak jest z mode monitor pod linuxem? Czy ja dobrze rozumiem zawarte w tabelce umieszczonej na stronie do ktorej link podal wyzej Mbo informacje dotyczace karty Broadcom: (?)

"NOT YET (bcm43xx driver, Linux >= 2.6.14 required)" - czyli posiadajac jadro nie starsze niz 2.6.14 (mam do dyspozycji dystrybucje Linuxa Gentoo) oraz zainstalowane sterowniki bcm43xx bede mial mozliwosc przelaczenia ja w tryb nasluchu i uzywania jej z programami wymagajacymi od karty pracy w trybie nasluchu?

Niestety po skompilowaniu jadra z odpowiednimi opcjami i uruchomieniu go, nie wykrywa mi tej karty... wpisuje "ifconfig" znajduje jedynie "lo" oraz moja karte przewodowa... Co w takim przypadku?
    Prosze o pomoc.

Pozdrawiam.
  • #4 4650455
    Pascalt
    Poziom 22  
    Czy nikt nie jest w stanie mi pomoc w tym temacie?
REKLAMA