logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak aktywować i ustawić LNB out w Amstrad SRX1001?

WojtekBBB 16 Gru 2003 13:57 2307 4
REKLAMA
  • #1 439367
    WojtekBBB
    Poziom 2  
    Czy jest czynny LNB out w Amstradzie SRX 1001?
    Jeśli tak to jak działa lub jak go ustawić.
  • REKLAMA
  • #2 439759
    erel
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Nic nie musisz uaktywniać. To jest typowa przelotka do podpięcia natępnego tunera.
  • REKLAMA
  • #3 439857
    WojtekBBB
    Poziom 2  
    Tam są 2 wejścia LNB i jedno wyjście. I co dziwne nie mam sygnału na następnym tunerze (nie na 100%).
    W instrukcji nic nie pisze.
    Myślałem że na wyjścu jest przejście z nieaktywnego konwentera.
    Tzn. tuner kontroluje jedno wejście (powiedzmy wejście LNB A) a drugie jest połączone z wyjsciem (wejście LNB B z wyjściem LNB).

To rozwiązało by mi problem z następnym tunerem, ale znając życie tak jak chcę nie będzie.

Dziękuję
  • REKLAMA
  • #4 440138
    KORALEWSKI WIESŁAW
    Poziom 1  
    Z tego co ja pamietam z dawnych czasow (Amstrad 1001 juz sie troche zestarzal) to LNB out to wyjscie do zewnetrznego dekodera cyfrowych programow. TAK! Firma Amstrad jako prekursor umyslila sobie za takim torem pojdzie odbior cyfrowego przekazu -wystaczy jakas "przystawka" do dekodera analogowego i po problemie. Ten pomysl nigdy nie doczekal sie realizacji. Wyjscie LNB out wyprowadzone bylo gdzies ze srodka glowicy. Nie sadze wiec zeby mozna bylo dzisiaj w jakikolwiek sposob wykorzystac to wyjscie.
  • #5 440309
    wojtek12345
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    LNB out, tak jak napisał kolega wyżej, to wyjście sygnału p.cz. z głowicy. Częstotliwość tej p.cz. to 480 MHz, szerokość pasma 36MHz. Jest to patent Amstrada, który miał być przyszłościowym rozwiązaniem dla telewizji cyfrowej, jednak nie znalazł zastosowania.
REKLAMA