Tam są 2 wejścia LNB i jedno wyjście. I co dziwne nie mam sygnału na następnym tunerze (nie na 100%).
W instrukcji nic nie pisze.
Myślałem że na wyjścu jest przejście z nieaktywnego konwentera.
Tzn. tuner kontroluje jedno wejście (powiedzmy wejście LNB A) a drugie jest połączone z wyjsciem (wejście LNB B z wyjściem LNB).
To rozwiązało by mi problem z następnym tunerem, ale znając życie tak jak chcę nie będzie.
Z tego co ja pamietam z dawnych czasow (Amstrad 1001 juz sie troche zestarzal) to LNB out to wyjscie do zewnetrznego dekodera cyfrowych programow. TAK! Firma Amstrad jako prekursor umyslila sobie za takim torem pojdzie odbior cyfrowego przekazu -wystaczy jakas "przystawka" do dekodera analogowego i po problemie. Ten pomysl nigdy nie doczekal sie realizacji. Wyjscie LNB out wyprowadzone bylo gdzies ze srodka glowicy. Nie sadze wiec zeby mozna bylo dzisiaj w jakikolwiek sposob wykorzystac to wyjscie.
LNB out, tak jak napisał kolega wyżej, to wyjście sygnału p.cz. z głowicy. Częstotliwość tej p.cz. to 480 MHz, szerokość pasma 36MHz. Jest to patent Amstrada, który miał być przyszłościowym rozwiązaniem dla telewizji cyfrowej, jednak nie znalazł zastosowania.