logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C45 - częsty błąd karty SIM na wyświetlaczu, co robić?

elektronika 16 Gru 2003 19:30 1205 6
REKLAMA
  • #1 439719
    elektronika
    Poziom 2  
    [font=Arial:e0e1ca39d1] [/font:e0e1ca39d1]
    Mam problem czesto zdarza mi sie ze na wyświetlaczu wyskakuje komunikat "błąd karty sim"
    mieniłem karte ale po pewnym czasie znowu sie zaczęło
    jak ktoś wie o co loto to niech da znać :idea:
  • REKLAMA
  • #2 439755
    kosex
    Poziom 11  
    Siemano mialem podobne objawy w c35 i wyszlo na to ze bylo rozklekotane cale wejscie na karte SIM :D Troche posklejalem i chodzi bez zarzutu Pozdro!!!
  • REKLAMA
  • #3 439761
    aarecki
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Przelutuj diodki (6 nóg) w okolicy gniazda sim.
    Jak to nie pomoże to delikatnie (280-300 st C) procesor. Uważaj z temperatura, bo te procki boją sie wysokiej temp... ;-)
  • REKLAMA
  • #4 440790
    jaco77
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    u mnie pomoglo z kolei podoginanie drucikow do karty sim i wtedy przestal wyskakiwac ten komunikat. musisz probowac
  • REKLAMA
  • #5 442629
    Daniel_GSM
    Poziom 25  
    Ocena: 137
    wymiana dolnej obudowy w fachowo nazywajacej sie ramki obudowy dolnej pomoze - czytnik tez mozna wymienic kosztuje okolo 5 zł
  • #6 442738
    zaza
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 56
    Zazwyczaj nie kontaktują styki od karty sim lub całe gniazdo jest powalone.Standartowa usterka przy częstej wymianie kart.
  • #7 442892
    voro
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Polecam wymiane czytnika, ale musisz wziąć pod uwagę fakt, że niektóre karty są cieńsze niż inne i wtedy musisz sobie delikatnie karte podkleić tak, żeby była mocniej dociskana.
    POZDR

Podsumowanie tematu

✨ Problem z komunikatem "błąd karty SIM" na Siemens C45 często wynika z uszkodzeń mechanicznych lub złego kontaktu styków w gnieździe karty SIM. Rozwiązania obejmują naprawę lub podgięcie styków karty SIM, przelutowanie diod w okolicy gniazda SIM oraz ewentualne przelutowanie procesora z zachowaniem ostrożności co do temperatury. Wymiana dolnej ramki obudowy lub samego czytnika karty SIM (koszt około 5 zł) również może rozwiązać problem, zwłaszcza przy częstej wymianie kart. Należy także uwzględnić różnice grubości kart SIM i w razie potrzeby delikatnie podkleić kartę, aby zapewnić lepszy docisk do czytnika.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA