logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakładanie simlocka na Nokia 6288 za pomocą MT-Box - czy to możliwe?

arturbajerski 04 Sty 2008 10:41 1671 8
REKLAMA
  • #1 4655663
    arturbajerski
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    mam takie pytanko jak w temacie czy mt boxem można założyć smoka:) na nokie 6288 z góry dzięki za odpowiedz a jesli można to w jaki sposób .
  • REKLAMA
  • #2 4655668
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    Nie chcę tutaj gdybać, ale jedyna możliwość to wgranie backupu PM308, który był zapisany przed simlockiem.
  • REKLAMA
  • #3 4655737
    arturbajerski
    Poziom 21  
    gomezf1 napisał:
    Nie chcę tutaj gdybać, ale jedyna możliwość to wgranie backupu PM308, który był zapisany przed simlockiem.

plik mam (jest to plik "imei.pm" ?)

W jaki sposób się przywraca takie coś?
    imei/esn repair potem write rpl bb5?

Nigdy tego nie robiłem, dlatego pytam
  • Pomocny post
    #4 4655745
    GSMUnlock
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    A przypadkiem w C:\Progra~\Nokia\Phoenix\Products\RM-78 nie masz plików (product_code).sim ?

Jeśli masz, to flashujesz na dany Product Code operatora z Automatic Actions wybierasz (NVD Settings i Product Profile Settings).

Oczywiście chyba ze masz backup PM przed usunięciem, no to najprościej wgrać go :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4655777
    gomezf1
    Spec od GSM
    c:\Program Files\GriffinTeam\MT-Box\bb5bckup\

Tam masz kopie PM sprzed simlocka
  • Pomocny post
    #6 4655829
    Pecel
    Poziom 19  
    1. Backup 308 (jesli telefon mial wczesniej locka)
    2. ASK na RPL (jesli telefon mial wczesniej locka)
    3. Karta SX5 ;)
  • #7 4692272
    arturbajerski
    Poziom 21  
    mam kopie pm z przed simlocka ale kompletnie nie mam poięcja jak ją przywrócić nigdy tego nie robiłem .Prosze o krótka instrukcje jak mam to zrobić ?:cry:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 4692365
    gomezf1
    Spec od GSM
    zakładka EPROM PMM read/write, load file, zaznaczasz plik (pm308), "odfajkowywujesz" zaznaczony plik w okienku, naciskasz Write all, po czym zatwierdzasz w/g pytania "yes" i PM dograny.
  • #9 4772238
    arturbajerski
    Poziom 21  
    gomezf1 napisał:
    zakładka EPROM PMM read/write, load file, zaznaczasz plik (pm308), "odfajkowywujesz" zaznaczony plik w okienku, naciskasz Write all, po czym zatwierdzasz w/g pytania "yes" i PM dograny.

witam ponownie mam jeszcze pytanko co to jest i gdzie znajde plik pm 308 dopiero teraz sie wziołem za założenie smoka i mam z tym problem

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości założenia simlocka na telefon Nokia 6288 za pomocą narzędzia MT-Box. Najczęściej sugerowanym rozwiązaniem jest wgranie backupu PM308, który powinien pochodzić z okresu przed nałożeniem simlocka. Backup PM308 można znaleźć w katalogu MT-Box lub wykonać samodzielnie, jeśli był wcześniej zapisany. Proces przywracania polega na użyciu funkcji EPROM PMM read/write w oprogramowaniu MT-Box: należy załadować plik pm308, odznaczyć go w okienku, a następnie wybrać opcję "Write all" i potwierdzić operację. Alternatywnie można użyć plików .sim z folderu Phoenix dla odpowiedniego Product Code operatora, stosując automatyczne akcje NVD Settings i Product Profile Settings. Wspomniano także o możliwości użycia karty SX5 oraz procedurze ASK na RPL, jednak głównym i najprostszym sposobem jest przywrócenie backupu PM. Użytkownik poszukiwał również informacji, czym jest plik PM308 i gdzie go znaleźć, co wskazuje na potrzebę posiadania odpowiedniego backupu przed rozpoczęciem operacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA