Witam. Mi wyświetla "Zbiornik na zużyty tusz jest pełny" Próbowałem resetować ale nic nie wychodziło. Mam canona mp150. Jak ktoś ma program serwisowy to proszę wysłać na maila: wojtekflis(_at_)wp.pl. Pozdrawiam
Wiem, że w niektórych modelach urządzeń wielofunkcyjnych Canona (np. MPC190, MP360) wciskając odpowiednie klawisze na panelu wchodziło się do opcji serwisowych i tam można było wyzerować ten licznik. Może z MP150/160 jest też podobnie?
Witam spróbuj tak:
wprowadz drukarke w stan serwisowy: wył. z prądu, trzymająć wciśniety power włącz kabel zasilający, cały czas. trzymając power wcisnij resume po ok. sekundzie puść obydwa. powinnna zaswiecic pomarańczowa dioda obok trójkąta ostrzegawczego.
Następnie ściągnij program MPTool 0.9.6 -wypakuj i uruchom
wybierz odpowiednia drukarke z listy i po odczytaniu info przez program wciśnij przycisk ERASE i nastepnie ok.
po zakończeniu czynności odczekaj 2 sec. po czym wył drukarke z prądu . Po włączeniu powinno wszystko działać ok.
Może sie zdaży że po tak wykonanym resecie stan tuszy bedzie widziany jako 0! jesli tak to tym samym programem nalezy wykonać reset tuszy - bez wprowadzania drukarki w stan serwisowy!
Powinno działać sposób sprawdzony na wielu mp 160 jak i mp 150 pozdro