logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig Arcance MF72-2502/8 po włączeniu czerwony obraz!!!

drucik13 05 Sty 2008 15:14 1511 4
REKLAMA
  • #1 4660282
    drucik13
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witam.Co to może być?PO włączeniu telewizora włącznikiem głównym i wystartowaniu z pilota obraz ma tło czerwone,jest cały czerwony,niekiedy włączy się dobrze i obraz jest żyleta.Pamięć podstawiłem z nowym wsadem chociaż nie jestem pewien czy wsad jest OK,jak ktoś ma to proszę podesłać z góry dziękuję,nie jest to kineskop.Po długich zabawach doszedłem do tego co należy zrobić aby był prawidłowy obraz-wchodzimy do ustawień serwisowych przez kod 8500 wchodzimy na pozycję A.VIDEO ADJ. I po wejściu w tą opcję zjeżdżamy w dół na opcję SCREEN ADJ. od razu po najechaniu na opcję SCREEN ADJ. obraz się poprawia i jest idealny.SCREEN ADJ. mam ustawione na 200.Wychodzę z menu serwisowego i od tego momentu telewizor działa jak nowy mogę go wyłączać z pilota włączać i jest ok ale jak wyłączę go głównym wyłącznikiem lub wyciągnę kabel sieciowy z gniazdka to jest po zabawie,znów obraz po włączeniu jest czerwony jak powtórzę operację którą opisałem to będzie ok do wyłączenia głównego wyłącznika.Podejrzewam procesor,tego procesora nigdzie nie idzie dostać co to za wynalazek?Może trzeba tylko coś w menu serwisowym zmienić i będzie ok.Proszę o pomoc a jak ktoś posiada wsad to też bym prosił tylko nie ten z elektrody bo aktualnie mam go wgranego.Czekam na info co dalej robić bo skończyły mi się pomysły.Procesor jest taki-VCE49X3FPZD5000
  • REKLAMA
  • #2 4660409
    sebastian800
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    a moze nie zapamietujesz jakiejs nastawy w trybie i po wylaczeniu wraca spowrotem
  • REKLAMA
  • #3 4660438
    drucik13
    Poziom 14  
    Ustawienia jak zmienię na inne to je pamięta,nie kiedy się włączy prawidłowo!Podejrzewam że to jednak procesor tylko gdzie go dostać?A może zrobić jakieś obejście żeby wystartował normalnie tylko jak?
  • REKLAMA
  • #4 4661573
    Z.R.
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Mimo wszystko powinieneś sprawdzić porządnym przyrządem kineskop. Screen adj to nic innego jak regulacja nap. S2. Spróbuj obniżyć U-S2 na trafopowielaczu. Powinno pomóc ale nie na długo. Pozdrawiam
  • #5 4663952
    drucik13
    Poziom 14  
    To się dzieje jak procesor zgubi zasilanie,jak się zresetuje,dopóki się nie odłączy go z gniazdka sieciowego albo wyłączy głównym wyłącznikiem działa poprawnie,czyli na pewno nie kineskop!!!
REKLAMA