Witam.Co to może być?PO włączeniu telewizora włącznikiem głównym i wystartowaniu z pilota obraz ma tło czerwone,jest cały czerwony,niekiedy włączy się dobrze i obraz jest żyleta.Pamięć podstawiłem z nowym wsadem chociaż nie jestem pewien czy wsad jest OK,jak ktoś ma to proszę podesłać z góry dziękuję,nie jest to kineskop.Po długich zabawach doszedłem do tego co należy zrobić aby był prawidłowy obraz-wchodzimy do ustawień serwisowych przez kod 8500 wchodzimy na pozycję A.VIDEO ADJ. I po wejściu w tą opcję zjeżdżamy w dół na opcję SCREEN ADJ. od razu po najechaniu na opcję SCREEN ADJ. obraz się poprawia i jest idealny.SCREEN ADJ. mam ustawione na 200.Wychodzę z menu serwisowego i od tego momentu telewizor działa jak nowy mogę go wyłączać z pilota włączać i jest ok ale jak wyłączę go głównym wyłącznikiem lub wyciągnę kabel sieciowy z gniazdka to jest po zabawie,znów obraz po włączeniu jest czerwony jak powtórzę operację którą opisałem to będzie ok do wyłączenia głównego wyłącznika.Podejrzewam procesor,tego procesora nigdzie nie idzie dostać co to za wynalazek?Może trzeba tylko coś w menu serwisowym zmienić i będzie ok.Proszę o pomoc a jak ktoś posiada wsad to też bym prosił tylko nie ten z elektrody bo aktualnie mam go wgranego.Czekam na info co dalej robić bo skończyły mi się pomysły.Procesor jest taki-VCE49X3FPZD5000