Tv jak w temacie chassis K1, po zresetowaniu pamięci ustawiłem wszystkie nastawy wzorując się na innym sprawnym odbiorniku. Jest niby wszystko ok. dopoki nie wyłączy się tv włącznikiem sieciowym. Po właczeniu wtedy obraz jest ciemny, że nie widać nawet osd. Dopiero wejście w tryb serwisowy w opcje tam gdzie ustawia się nap skreen ( liczba 297) odbiornik ponownie wejdzie w stan idealnego odbioru. Będzie tak chodził i po wyjściu z trybu serwisowego oraz po wyłączeniach odbiornika pilotem. Włączenie ze stanby pilotem też powoduje poprawny odbiór.
Wyłączenie i właczenie przełącznikiem sieciowym powoduje powrót to stanu opisywanego- przyciemnionego obrazu. Co może być tego powodem, opcje w S2 ustawiałem różne i nic to nie pomogło. Napięcie SKREEN ustawiałem zgodnie ze wskazówkami zawartymi w SE4/2007.
Wyłączenie i właczenie przełącznikiem sieciowym powoduje powrót to stanu opisywanego- przyciemnionego obrazu. Co może być tego powodem, opcje w S2 ustawiałem różne i nic to nie pomogło. Napięcie SKREEN ustawiałem zgodnie ze wskazówkami zawartymi w SE4/2007.