logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w filmach RMVB mimo Real Alternative i AC3Filter

pejko 08 Sty 2008 21:21 38356 8
REKLAMA
  • #1 4673034
    pejko
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    zainstalowałem real alternativ, AC3filter i nie mam dzwięku w filmach w formacie rmvb. próbowałem win. media player, real player -obraz ok. a dzwięku brak? gdzie szukać przyczyny?
  • REKLAMA
  • #2 4673233
    yozka1
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Polecam program Dziobas rar player jak dotąd niemiałem problemu z otwieraniem jakichkolwiek plików wideo.

Moderowany przez Mery84:

To już przesada żądać od innych punktów za program dany w załączniku który można w 10sek znaleźć na googlach! Regulamin pkt. 10.10 się kłania! Załącznik skasowałem.

• REKLAMA
  • #4 4676281
    pejko
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    dzięki za odp. zainstalowałem real playera 10 i śmiga. odinstalowałem real alternativ i AC3 bo okazały się zbędne. walcze jeszcze z napisami ale jestem dobrej mysli.
  • #5 4677656
    Przekopek
    Poziom 12  
    skorzystaj z SubEdit jesli chodzi o playera - ładnie współpracuje z różnymi kodekami (równiez z k-lite ja korzystamz takiej konfiguracji od ponad roku) no i nie ma problemów z napisami
  • REKLAMA
  • #6 4678827
    Bullseye
    Poziom 27  
    Ocena: 89
    Jak juz ktos wczesniej pisal, proponuje Dziobas RAR Player
    Jest on zrobiony na bazie mplayer (odtwarzacz linuksowy) i nie wymaga instalowania czegokolwiek, odpalasz wczytujesz film i napisy i ogladasz kazdy film :)
  • REKLAMA
  • #8 5123684
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 5123755
    wozniak.j
    Poziom 17  
    Ocena: 48
    Jeśli ktoś chce zapomnieć o ciągłym poszukiwaniu odpowiednich kodeków to tylko "Dziobas rar player" ponieważ ma wszystko w sobie. Można po prostu wyrzucić (usunąć) wszystkie kodeki z kompa zainstalować Dziobasa i cieszyć się oglądaniem wielu formatów za pomocą jednego programu który na dodatek jest bardzo mały i ma niewielkie wymagania systemowe.

Podsumowanie tematu

✨ Problem braku dźwięku w filmach RMVB mimo zainstalowanego Real Alternative i AC3Filter wynikał z wersji Real Alternative 1.7, która powodowała te problemy. Rozwiązaniem jest aktualizacja do wersji 1.75 lub nowszej, np. 1.8, dostępnej na stronach z kodekami. Alternatywnie, można użyć odtwarzacza Dziobas RAR Player, który bazuje na mplayerze i nie wymaga instalacji dodatkowych kodeków, oferując odtwarzanie wielu formatów wraz z napisami. Inne rekomendacje to instalacja paczek kodeków, takich jak K-Lite, oraz użycie odtwarzacza SubEdit, który dobrze współpracuje z różnymi kodekami i obsługuje napisy. Po aktualizacji Real Playera do wersji 10 problem z dźwiękiem ustąpił, co pozwoliło na rezygnację z Real Alternative i AC3Filter.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA