logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson AF1118SE - brak sygnału z satelity Astra, co ustawić?

koks__k 10 Sty 2008 17:03 1499 5
REKLAMA
  • #1 4679198
    koks__k
    Poziom 10  
    Witam mam problemik bo wszytkie kanały z Hotbira ładnie mi chodzą:D, jednak nic mi nie łapie z astry:( i nie wiem co robić??? Mam dieseq włączone na usatwieniach anteny i Hotbird mi łapie na pierwszym porcie i na miniB natomiast astra wogule (na każdym porcie jest 0% zasięgu). Co mam zrobić żeby łapało wiem że coś w ustawiniach ale zabardzo nie wiem co??? Proszę o jakieś porady:D:D:?:

Wszytkim z góry dzieki:D :|
  • REKLAMA
  • #2 4679256
    UlfgaR
    Poziom 23  
    Ocena: 62
    Z tego co słyszałem to na Astre ma być chyba inaczej ustawiona antena niż na Hot Bird
  • REKLAMA
  • #3 4680284
    supermach
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Jaki konwerter ?
    Monoblock czy zez ?
    Jeśli zwykły zez to spróbuj podłązcyć bezpośrednio konwerter od astry do tunera (bez diseq). Może po prostu źle ustawiony ?
  • REKLAMA
  • #4 4682614
    koks__k
    Poziom 10  
    no pewnie źle ustawiony ale właśnie nie umie ustawić:(

Dodano po 2 [godziny] 41 [minuty]:

może ktoś mi odpowie jeszcze co robić????:):):*
  • REKLAMA
  • #5 4683636
    supermach
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Nie odpowiedziałeś na pytanie jaki masz konwerter.
    Jeśli dwa niezależne to tutaj znajdziesz trochę informacji. Przydałby się miernik sygnału sat. lub zwykły dekoder analogowy.
    http://laki.dvhk.pl/faq/zez_5_6.htm
  • #6 4693043
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    prosty sposób ustawienia konwertera na astre
    przy zalozeniu ze korzystasz juz z talerza ustawionego poprawnie na hotbirda. Mocujesz po lewej stronie stojac przed talerzem drugi konwerter dla astry. Do tego celu potrzebujesz specialne mocowanie które mozna kupic w sklepach.Zalezne jest ono od typu posiadanego talerza. Po zamocowaniu w ustawieniach ustawiasz port diseqC (jesli Hotbird posiada np. port 1 to ustawiasz dla astry port 2 )przechodzisz na informacje o sygnale jesli tuner posiada wbudowana taka opcje i regulujesz konwerterem do uzyskania maxymalnego sygnalu, uwazajac przy tym aby nie przestawic pozycji talerza.
REKLAMA