Witam, potrzebuje kupić zarówno pamięć jak i procesory do tunerów ferguson jeśli ktoś z Was ma to odkupię. Na tej stronie co podajesz wyżej jest oczywiscie ale cena procesora to ponad 200 zł a na pewno jest cos nie tak bo jesli nowy tuner z tym procesorem kosztuje około 150 zł. Procesor powinien kosztować maksymalnie do 50 zł jak nie 20 czy 30 jeśli to w chinach jest robione masowo. Jeśli ktoś ma jakies adresy hurtowni bądź sklepów w których mozna nabyć procesory i pamięci do tunerów ferguson to byłbym wdzieczny moge odpalic za taką informacje troche punktów nie ma z tym problemu.
Nie dziw się, zawsze suma kosztów podzespołów jakiegoś urządzenia przewyższa dwu lub trzykrotnie cenę tego urządzenia. Ty nie kupujesz 10, 20, 30 tysięcy sztuk.
Widzisz a ja znam człowieka co kupuje procesory po czterdzieści zł sam od niego odkupowałem 3 szt. ale kontakt się troche zepsół i teraz nie mogę się dogadać. Czyli możliwość jest i w takiej cenie spokojnie do 40 zł tylko kwestia gdzie bo na pewno można w takiej cenie kupić. Nadal szukam hurtowni bądź serwisu który mógłby sprzedawać procesory w podobnej cenie. Propozycje cenową co do poprzedniej wypowiedzi to mogę dać 30 zł, na aukcjach można kupić chodzący tuner za około 60 zł co ma taki sam procesor w sobie i dodatkowo pamięć a jeszcze zostaje do wykożystania głowica i zasilacz.
Napisałem ci na PW ale brak odpowiedzi interesuje mnie bardziej model DQC lub BQC to tunerów CI ale i do fta też mi się przyda. Jeszcze raz w dalszym ciągu szukam dojścia do sklepu lub hurtowni z takimi podzespołami ale w ludzkiej cenie a nie po 200 zł
✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania procesora STi5518, wykorzystywanego w tunerach satelitarnych. Uczestnicy wymieniają się informacjami o dostępności i cenach tego układu, wskazując na różnice między cenami detalicznymi a hurtowymi. Podkreślono, że cena procesora w sklepach często przewyższa wartość całego tunera, co wynika z niskich zamówień detalicznych. Wskazano możliwość zakupu procesorów STi5518 w cenach około 30-40 zł, jednak znalezienie hurtowni lub serwisu oferującego takie ceny jest trudne. Wymieniono różne wersje i modele procesorów STi5518 stosowanych przez marki takie jak Thomson, Sony, Grundig, Samsung i Loewe. Poruszono także temat tunerów Ferguson, do których poszukiwane są procesory i pamięci, z uwzględnieniem modeli DQC i BQC, przydatnych również do odbioru FTA. Wygenerowane przez model językowy.