logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wsad do mikroprocesora ST62T10B6 w pozycjonerze Satwalker?

edekk 30 Gru 2006 18:46 2588 3
REKLAMA
  • #1 3387977
    edekk
    Poziom 26  
    Ocena: 115
    Witam
    Posiadam zestaw satelitarny: Tuner analogowy PACE MSS220 Series i pozycjoner Satwalker firmy SatTechnika. Połączone one były kabelkiem od strony tunera Euro Decoder (masa i sygnał pin 4,12 ) --> sterownik Cinch . Niestety padł mi mikroprocesor w sterowniku po zaniku napięcia ( ST62T10B6 ) . I tu moje pytanie : czy ktoś posiada wsad do tego procesora lub jakieś link co do sposobu transmisji między nimi.Pozdrawiam
    :D
  • REKLAMA
  • #2 3389714
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 481
    a po co szukać wsadu i naprawiać analoga,skoro można sobie kupić taniego np.ferdka i kanałów FTA czyli nie kodowanych jest pełno.owszem kodowane też są,ale to nie gadka tu na elektrodzie.musisz wejść na str.laki i poczytać troche,ale na zimowe wieczory masz czym sie pobawić i jeszcze coś ciekawego pooglądać.to szczera prawda.zresztą CI co znają temat to samo CI powiedzą.pozdro
  • REKLAMA
  • #3 3391366
    Mir
    Poziom 25  
    Ocena: 47
    Witam Pace seria MSS to tunery wysokiej klasy jak na tamte czasy zawsze darzyłem je sentymentem bo były funkcjonalne oraz miały możliwości rozbudowy sterownik sat po transmisji chyba TTL lub I2C nie pamiętam .Wsad Ci tu nic nie da procek padał i ciężko było dostać poszukaj na Allegro ostatno gdzieś ktoś miał .Niestety nowe w większości działają w oparciu o system DISQC 1,2 obrotnice .
    Pozdrawiam Mir
  • #4 3566682
    edekk
    Poziom 26  
    Ocena: 115
    Dzięki za odpowiedzi.Temat zamykam.
REKLAMA