logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak połączenia z siecią na Mercury KOB KT266A FDSX i TP-Link WN551G

mark-l 11 Sty 2008 20:36 4900 2
REKLAMA
  • #1 4683553
    mark-l
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam

Dzisiaj kolega przywiózł mi komputer żebym mu go przeinstalował. Po instalacji powgrywałem wszystkie programy jakie potrzebował i na koniec jeszcze zainstalowałem karte sieciową. I tu jest problem bo gdy podłącze swój kabel do jego komputera pokazuje brak zasięgu ale wykrywa sieci bezprzewodowe lecz nie może się z żadną z nich połączyć. Gdy ten sam kabel podłącze do mojego komputera wszystko działa dobrze.
    Jego płyta główna to Mercury KOB kt266a FDSX a karta sieciowa tp-link wn551g. (wgrywałem już różne sterowniki i na każdych to samo). Co można jeszcze zrobić żeby połaczyć się z siecią? (próbowałem już wpisywać ręcznie IP ale też nic)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4683639
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 483
    Nie rozumiem . tp-link wn551g to karta bezprzewodowa więc gdzie podłączasz kabel i po co ?

Jeżeli net masz przez kabel to zainstaluj kartę sieciową 10/100 Eternet (zapewne zapewne jest wbudowana w płytę główną (stery na CD do płyty głównej) i ewentyualnie na niej ustaw IP bramy MACi itd

Jeżeli internet masz przez Wi Fi sprawdz zabezpieczenia (WEP,WAP), kanał na którym pracuje sieć nazwę SSID itd (najlepiej skorzytstaj z kreatora (moje miejsca sieciowe - konfiguruj sieć bezprzewodową w domu lub małej firmie) no chyba że masz program (instalowany razem z kartą WIFI do zarządzania sieciami WIFI w moim przypadku jest to Relink Wireles utylity) to z niego skorzystaj - skonfiguruj i aktywój połączenie.
  • #3 4683659
    mark-l
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Miałem na myśli kabel od anteny. Konfiguruje programem takim jak na swoim komputerze czyli tym co jest dołączony do karty Tp-link wireless client utility. Program wykrywa sieci ale przy połączeniu nie ma zasięgu.

Problem rozwiązany chodziło o MACi.
REKLAMA