logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V360 nie włącza się po wgraniu softu YuetMod i Lang0037

johnyno1 11 Sty 2008 21:02 1674 9
  • #1 4683663
    johnyno1
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dzieki waszej pomocy po ostatnim usunieciu simlocka z v3r .wziołem sie tez za swoja v360 ale nie chciało mi sie robić mechaniczengo testpointa i znalazłem na forum ze mozna wgrac tez cos takiego jak :
    " 08[1].A0_08.D0_BlankNeptuneLTE2-by-Yuet_yuetblog "
    "YuetMod_v3[1].2_V360_yuetblog"
    i tak tez zrobiłem ale nie usuneło mi go no i po za tym nie było chyba tam langa
    ale nie jestem pewien wiec chciałem go wgrac
    gdzies tez doczytałem ze ktos do v360 wgrał "Lang0037"
    i ze mu wyskoczył błąd ale wszystko chodziło najgosze ze w tym langu nie pisało do jakiego softa to jest no i go wgrałem i wtedy sie zaczeło
    FRANCA nie reaguje najgorsze ze nic nie pokazuje tzn.nie włacza sie nic tak jakby nie było baterii nie włacza sie w trybie bootlodaera
    po prostu ekran nie reaguje nic ani mru mru.
    po podłączeniu pod ladowarke ani mru mru.
    po podłaczeniu pod kompa tez ani światełka.
    ale RSD LITE 3.8 co ciekawe widzi go jako S BLANK
    i nic nie wyświetla po prawej stronie jak staram sie mu coś wgrać to mi wyświetla: " failed flashing process " i nic sie nie wgrywa
    jak używam p2k easy tool v37 to mi sie nie włacza "napraw PDS" wogóle go nie widać
    a przy wersji v39 robi ale na koniec wyświetla na sam koniec error
    jak robie unlock przy v37 to mi pisze że nie moze sie do telefonu podłączyć
    a przy v39raz mi podłączyło i na koniec wyszedł error
    a teraz ni to samo nie moze sie podłączyc do telefonu

najgorsze ze ze na poczatku jak sie wziołem za to to bateria troszke padała wiec ja zaczołem ładować i sie boje ze za krótko bo to była jakas godzina i pokazało mi na wysfietlaczu 2 kreski a właczenniu w bootloadera nic nie pisało czyli jak sadze bateria ok , ale moze sie mogła rozładowac w trakcie ale nie jestem pewien , a teraz franca nic nie pokazuje jak sie podłączy .

Moderowany:

Jestes moim kandydatem do zoltej kartki. Naucz sie respektowac reguly tego forum, albo bedziesz zmuszony poszukac sobie innego!
    Tomasz WL

• #2 4683783
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    Tak to czasem jest. Ciesz sie, że nie uwaliłeś nic droższego.
    Polecam wizyte w serwisie.
    ;)
  • #3 4683823
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    Kto wie czy nie natrafiłeś na V360 z bootem 09.02. Najczesciej sa to brandowane wersje pod Vodafone i orange. Najgorsze jest to że nawet pod Smart Clipem opcją prepaire można je "załatwić". Posiadam pliki w formacie .PCF, które wgrywam S-coutem (bez sprzętu johnyno1@ się nie obejdzie) i nie ma bata żeby telefon nie ożył.

R4513_G_08.B7.AER_PDS016_LP0539_DRM0105_JPJAVA_G_08_V360_06_02_49R_GSTV360ORAES1B9_1FF.pcf

lub:

R4513_G_08.B7.AFR_PDS016_LP0331_DRM0103_JPJAVA_G_08_V360_06_01_06R_GSTV360VFLIRO1B1_1FF.pcf

Pierwszy to brand Orange, a drugi to Vodafone.

Powodzenia.
  • #4 4683892
    johnyno1
    Poziom 10  
    rozumiem ale czy nie ma czegos co co moge przez jakikolwiek program z laptopa sobie prze usb wgrac żeby go uzdrowic???
    no i dlaczego ten telefon nie reguje na włączenia róznego rodzaju i nie reaguje na ładowanie?
    (mam rsd3.8 i psk 3.7 i 3.9 )
  • #5 4683908
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    no to jak rozumiesz to zanieś do serwisu i Ci zrobią bo bez sprzętu nie obejdzie się
  • #7 4686522
    johnyno1
    Poziom 10  
    no ale jak mi ja czyta to w w rsd, to widzi ja juz jako s blank czyli po tp
    no i czasem jak mi załapie na p2k ale tylko na wersji 39 to mówi ze raz ma problem z polączeniem a 2 razem ze jest error
    no i jak sprawdzić tą baterię bo ona przez to że nie działa nic nie wchodzi tryb bootloadrea
  • #9 4687019
    johnyno1
    Poziom 10  
    próbowałem zrobic tp i nic nie pokazywało jak teraz próbowałem przez p2k39 wgrac softa to to mi pokazalo:
    Processing input file:
    Processed 7 codegroups
    Connecting to phone ...
    Connected to: 'Motorola Flash'
    Connected OK
    Sending RAM loader ...
    RAM loader loaded OK
    Erase flash...
    ERROR: FLASHCMD invalid command response
    Error sending ERASE command.
    ERROR: Flashing failed

a jak właczam rsd to najpierw mi pisze ze jest error a jak nie to jak ja podswietlam to bootloader pisze mi v0x000300 no i jesze sie wyswietla numer produkcji a reszta jest n/a ja wywietla mi jako s blanka reszty nie widac bo tabelka sie kończy i nie można jej powiekszyć a reszty nie widać.

no i obojentnie co wgrywam to mi pisze ze failed flashing.
    po za tym jak próbowałem zrobić test pointa to w tym modelu cieżko jednoczesnie dotknąc masy i jednoczesnie dotykac baterii po za tym nie wiem co sie dzieje ale po podłaczeniu do kompa bez dołącznia bateri juz mi go wykrywa jako s blanka z tymi danymi co pokazałem u góry a ze komórka niereag€je po dodaniu bateri to nie wiem czy sie coś wogóle dzieje ???
    może to bateria jest rozładowana???

Podsumowanie tematu

✨ Po próbie wgrania softu YuetMod i pliku Lang0037 do telefonu Motorola V360, urządzenie przestało się włączać i nie reaguje na ładowanie ani podłączenie do komputera. Telefon jest wykrywany w RSD Lite 3.8 jako "S BLANK", jednak próby flashowania kończą się błędami, m.in. "ERROR: FLASHCMD invalid command response". Problem może wynikać z uszkodzonego bootloadera lub konieczności wykonania test point (TP) w celu naprawy PDS. W modelach V360 z bootloaderem 09.02, często brandowanych przez operatorów Vodafone i Orange, standardowe metody flashowania mogą nie działać i wymagają użycia specjalistycznych plików .PCF oraz sprzętu do serwisowania. Zalecane jest wykonanie test point, naprawa PDS za pomocą narzędzi takich jak P2K Easy Tools, a następnie flashowanie odpowiedniego, starszego softu (np. wersji 56/58r). Bez wykonania TP i naprawy PDS telefon pozostanie w stanie "S BLANK" i nie będzie reagował na standardowe metody przywracania oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA