logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nowinki technologiczne: tranzystor sterowany jednym elektronem z Holandii

brechel 13 Sty 2008 21:04 1065 3
REKLAMA
  • #1 4690899
    brechel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Potrzebuję jakichś nowinek technologicznych na sprawozdanie z laborków... Słyszałem, że np bodajże Holendrzy zbudowali tranzystor sterowany elektronem jednym? Będę wdzięczny za wszelkie takie informacje...:)
  • REKLAMA
  • #2 4691819
    Faces
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 157
    Witam.
    Naukowcy (jak dobrze pamiętam amerykańscy) znaleźli sposób na zwiększenie pojemności akumulatorów Li-ion 10-cio krotnie.

Więcej info o nowinkach technologicznych znajdziesz na "google". Na pewno się znajdzie.
    Polecam także "Młody Technik", tam zawsze kipiało od informacji związanych z nowymi technologiami.
  • REKLAMA
  • #3 4691875
    adams987
    Poziom 35  
    Ocena: 137
    Poszukaj w dziedzinie pamięci czy to operacyjnej RAM , i innych odmian . Tam też znajdziesz odnośnie tego "tranzystora", oraz wizji i już niektórych doświadczeń w zakresie komputerów a raczej pamieci lub komórek kwantowych oraz pamieci optycznych. Jest to dzidzina dynamiczna i zawsze jest tam coś nowego( co miesiąc)
  • #4 4701929
    brechel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dziękuje wam bardzo, znalazłem masę naprawdę ciekawych rzeczy a przy okazji poziom mojej wiedzy zawodowej nieznacznie się podniósł:)
REKLAMA