Witam , potrzebuje pomocy do utworzenia lub modyfikacji Windowsa XP w taki sposób by raz zainstalowany na dysku twardym dawał się z niego uruchomić na innych komputerach. Wiem że coś takiego jest możliwe ale nie bardzo pamiętam na czym to polegało.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamYakuza napisał:Z tego co wiem, to jest możliwość utworzenia bootowalnej płyty CD z Win. XP za pomocą Bart PE Builder , coś podobnego jest na płycie Hiren's BootCD, ale to wszystko tyczy się CD a nie HDD, jednak warto byś wiedział że jest to możliwe.... do utworzenia lub modyfikacji Windowsa XP w taki sposób by raz zainstalowany na dysku twardym dawał się z niego uruchomić na innych komputerach. Wiem że coś takiego jest możliwe...
Bullseye napisał:, również jak chcesz zrobisz w Windowsie.Takie rzeczy to tylko w Linuxie
Bullseye napisał:Tu śmiem się nie zgodzić, jakieś 2 lata temu próbowałem takich numerów na Windowsem 98SE z (nieoficjalnym SP) , oczywiście dysk był mały (3,2 GB), i zawsze starałem się mieć dodatkowe sterowniki " w razie W". Zawsze się uruchamiał w trybie awaryjnym, chociaż teraz wątpię by się uruchomił na jakiejś nowszej platformie systemowej (SLI, CrossFire, SATA II, PCI-E).Chodzi o to ze xp instaluje z plytki tylko i wylacznie sterowniki (co prawda nieliczne ale zawsze) pod dany konfig kompa. (...) XP nigdy czegos takiego nie dokona, ani zaden dostepny narazie Windows.
Yakuza napisał:Jaką płytkę? Czy chodzi Tobie o Windows 98SE, a może o Ubuntu 7.10PL Grymaśny Gąsiorek.Pomiędzy 98 a xp są ogromne różnice więc wolę trzymać się nadziei że będzie ok, tylko najpierw muszę kogoś dorwać kto ma taką płytę