logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw CB do auta z anteną do 350 zł, działający w Niemczech - co polecacie?

DrWatson 20 Sty 2008 15:53 2573 10
REKLAMA
  • #1 4714953
    DrWatson
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witam.

Jestem laikiem w tej dziedzinie więc żeby uniknąć porażki wolę zapytać.
    Zestaw miałby dostać znajomy na urodziny. Wcześniej już jeździł z CB ale niestety musiał oddać. Zestaw miałby kosztować do 350zł, miałby również działać za granicą np. w Niemczech.
    Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 4715281
    Saper 18
    Poziom 18  
    Ocena: 186
    Co do zestawu , to polecam radyjka Uniden bo president jest za drogi :/i antenk najlepiej presidenta lub sirio długą na magnesie ,odradzam zestaw cobry czy cos w tym stylu
  • #3 4997329
    KWDm
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Radzę radyjko ONWA ------ może być nawet z tych starszych modeli( np. ONWA MK.1) i antenkę midland lub siriro bo są tanie..... pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 5133132
    Papaj6611
    Poziom 11  
    Witam Ja polecam ci TTI 880 radyjko spisuje sie super Fajny wyglad kilka dobrych funkcji Z anten to Prezydenta Alaskę albo Siantiago 600 lub 1200 Pozdrawiam i życzę udanych zakupów
  • #6 5181303
    włuczykij
    Poziom 27  
    Ocena: 55
    Ale czy radia UNIDEN są dozwolone? coś mnie sie obiło o uszy, że one w Polsce nie mają homologacji.

TTI używam dwa rodzaje- ten 880 i bodajże 750. Żadnego nie polecam- chyba, że to normalna reakcja po przesiadce na presidenta... TTI szumi, brumi i pierdzi z byle powodu.
  • REKLAMA
  • #7 5181841
    Kostek7
    Poziom 27  
    Ocena: 61
    włuczykij napisał:
    Ale czy radia UNIDEN są dozwolone? coś mnie sie obiło o uszy, że one w Polsce nie mają homologacji.

Nie wolno ich sprzedawać ani nabywać ale nie mam mowy o użytkowaniu a radio warte polecenia:_)
  • #8 5184002
    S_E_M_I
    Poziom 11  
    Ja polecam midlanda w dowolnej konfiguracji + dobrą antenke presidenta:) Ja mam taki zestaw trzech autach ciężarowych i w osobówce. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #9 5193962
    maxbyniek
    Poziom 12  
    pod żadnym względem nie bierz midlanda ani inteka bo to są typowe szumofony dużo szumi gdy odbierasz i jak nadajesz to rozmówcom też się nie podoba.

weź unidena albo tti albo jak Cie stać jakiegoś presidenta....
  • #10 5194333
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 5194826
    maxbyniek
    Poziom 12  
    Może i alany z serii są dobrymi radiami ale jesli już to na BAZĘ z tego względu że są bardzo czułymi radiami i np. z parapetówkami ALAN 100 bedzie lepiej śmigał nawet od lincolna,

a co do inteka miałem m550 i co niby tyle bajerów Roger, ECHO a w rzeczywistości totalna lipa, oczywiście takie jest moje zdanie

co do radyjek miałem dużo i z tych co testowałem i używałem polecam tak jak pisałem unidena tti w 350zł na pewno się zmieści lub STARE presidenty ale to już droższa zabawa ;-)

73!

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji dotyczącej wyboru zestawu CB do auta z anteną do 350 zł, działającego również w Niemczech, polecano przede wszystkim radio Uniden jako korzystną cenowo alternatywę dla droższego Presidenta. Zalecane modele anten to Sirio (np. ML145) oraz President Alaska lub Santiago 600/1200, często na magnesie. Wskazywano także na radio ONWA, szczególnie starsze modele jak ONWA MK.1, oraz anteny Midland jako tanie rozwiązania. Pojawiły się opinie krytyczne wobec Midland i Inteka ze względu na szumy i niską jakość dźwięku. TTI 880 był oceniany różnie – jedni polecali, inni odradzali z powodu zakłóceń. Zwrócono uwagę na brak homologacji Unidena w Polsce, co ogranicza jego sprzedaż, ale nie użytkowanie. Wśród modeli wymieniano także Alan (np. Alan 100) jako dobre radia bazowe. Podsumowując, najlepszy stosunek jakości do ceny ma zestaw Uniden 520XL z anteną Sirio ML145, choć może przekroczyć budżet o kilka złotych. Alternatywnie polecano TTI 880 lub starsze modele Presidenta, jeśli budżet pozwoli.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA