logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K810i resetuje się po flashowaniu Setool - biały ekran

superbeny666 22 Sty 2008 14:22 2285 10
REKLAMA
  • #1 4722085
    superbeny666
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Witam

Mam SE k810i chciałem wgrać PL, po wgraniu generic i cent europe telefon włącza się wszystko działa ale przez minute czasem dwie, i po chwili wyskakuje biały ekran poźniej reset i po chwili telefon wlącza sie normalnie i tak caly czas.
    Flashowalem wszystkimi wersjami jakie sa na supporcie setolla, bez skutku. Dysponuje tylko setoolem.

Pozdrawiam i z góry dziekuje za odp.
  • REKLAMA
  • #2 4722114
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Recovery + fullflash.
  • REKLAMA
  • #3 4722317
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    Objawy masz dokładnie takie same jak były u mnie w K800i i jeżeli różne flashe wgrywasz i objaw ten sam to telefon będzie nie do naprawienia. Mój dałem na naprawę gwarancyjną i została wymieniona płyta główna.
    Wcześniej próbowałem wgrywać soft wszelkiemi dostępnymi sprzetami jakie są do SE i nic to nie dało.
  • REKLAMA
  • #4 4729021
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Zwróć jeszcze uwagę na kartę pamięci.
  • REKLAMA
  • #5 4729215
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    Ja miałem tak z W880i pomogło wgranie starszej wersji softu.... :)
  • #6 4729447
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    Tak jak pisze Fyszo, uruchom telefon bez karty pamięci.
    Miałem podobny prblem i bez karty pracowało OK>
    Pozdrwiam
  • #7 4730789
    superbeny666
    Poziom 18  
    Wgrywalem wszystkie dostepne wersje jakie sa na supporcie setoola, telefon z karta czy bez tez sie resetuje, sprobuje przefleshowac czymś innym i dam znać,

Dzieki za odp
  • #8 4733010
    superbeny666
    Poziom 18  
    Witam

Wgrałem jeszcze przez bezplatny dodatek do jafa i przez XS++ i dalej to samo, nie wgrywalem tylko MT bo nie mam, a może GDFS by tu pomógł tylko gdzieś czytałem zeby lepiej GDFSa nie ruszac bo sa pozniej problemy, prawda?

Pozdrawiam
  • #9 4733030
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    O ile się nie mylę to obszar gdfs jest chroniony i nie można go uszkodzić. Przeczytaj mój post wyżej, tam masz odpowiedź ;)
  • #10 4733280
    nimo13
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam, najprawdopodobniej uszkodził sie gdfs, wgrac nowy gdfs mozna by i nalezało by ale tylko wtedy gdyby był wczesniej zgrany z tego i tylko z tego tel. , w przeciwnym razie po wgraniu gdfs bedzie trup. Miałem kiedys podobny przypadek tez po flashu setoolem,tel poszedł w koncu na gwarancje. W cid 52 nie można zrobic upgrade eromu, ani tez po ewentualnym wgraniu gdfs program nie zrobi formatu obszaru gdfs.
  • #11 4734791
    superbeny666
    Poziom 18  
    To panowie nie pocieszyliście mnie :( zobaczymy co jeszcze klient powie, ale pewnie słuchawka na części.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz telefonu Sony Ericsson K810i próbował wgrać polski soft za pomocą Setool, jednak po flashowaniu telefon uruchamia się normalnie tylko przez około 1-2 minuty, po czym pojawia się biały ekran i następuje reset. Próby flashowania różnymi wersjami oprogramowania oraz bez karty pamięci nie przyniosły efektu. Wgranie softu przez inne narzędzia (JAF, XS++) również nie rozwiązało problemu. Wskazano, że objawy są podobne do uszkodzenia płyty głównej, co w przypadku podobnego modelu K800i wymagało wymiany płyty w serwisie gwarancyjnym. Zwrócono uwagę na możliwe uszkodzenie obszaru GDFS, który jest chroniony i nie powinno się go modyfikować bez wcześniejszej kopii, gdyż jego uszkodzenie może uniemożliwić prawidłowe działanie telefonu. W przypadku braku kopii GDFS naprawa jest bardzo trudna, a telefon może nadawać się jedynie na części.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA