logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 - klawisze 1,4,7,*,3,6,9,# nie działają po serwisie, co robić?

jogi30 23 Sty 2008 20:47 1488 7
REKLAMA
  • #1 4727831
    jogi30
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Mam problem z tym telefonem - otóż wcześniej gubił zasięg. To oddałem do serwisu, gdy odebrałem to zasięg jest, ale nie działają klawisze 1,4,7,*,3,6,9,# ...co może być przyczyną? Ja podejrzewam, ze podmienili mi płyte główna. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4727872
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    o jeny co ty tu piszesz to az strach z takim serwisem :(
    jezeli nie dzialaja te klawisze to idz gdzie ci to robili i zarządaj żeby usługa była zrobiona jak trzeba lub telefon w stanie jakim oddałes do naprawy zwrot kosztów
  • REKLAMA
  • #3 4727899
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    po prostu szkoda gadać - odnieś im z powrotem i niech naprawiają.
    A tak na marginesie , to jak Ty go odbierałeś to nie sprawdziłeś czy działa ?? Ja wszystkim każę zawsze sprawdzić .
  • REKLAMA
  • #4 4728111
    jogi30
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Nie sprawdziłem bo nie miałm baterii przed oddaniem mi ją odali dopiero w domu zobaczyłem co jest nie tak a do tego to zrobili za friko!...coś za coś.
  • #5 4730608
    Vst_GSM
    Poziom 2  
    Masz uszkodzone sciezki ROW2 i ROW4.
    Moze sa zimne luty i wystarczy wygrzac UPP
    Nikt nie naprawia za darmo wiec to jest dziwna sprawa.
  • #6 4730804
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    co ty gadasz..-dziwna sprawa-.. wcale nie, pewnie nieumiejetnie dobierali sie do płyty-grzali nie tam gdzie trzeba ,i taki finał-a że woleli nie miec wiekszych problemów to wkręcili dla chłopaka ,że zrobili mu gratis..hehe..:D
  • REKLAMA
  • #7 4730826
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    No dokładnie.

Proponował bym hmmmm najpierw oględziny czy nic nie urwane z plyty, przecyścić styki itd, ale zapewne do wygrzania będzie UPP.

Dawno dawno temu jak zaczynałem z telefonami miałem identyczny problem.
    Otóż 3100 - bezołowiowa, gubiła zasięg, po wygięciu telefonu, zasięg wracał - wygrzałem UPP i zasięg hulał.

Ale skoro to była bezołowiówka, NIE posiadając jeszcze wtedy Preheatera - niestety nie dogrzałem i parę kulek nie załapało poprawnie i nie działało kilka klawiszy.

Po postawieniu na nowo UPP, telefon działa do dziś.
  • #8 4730838
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    Vst_GSM napisał:
    Masz uszkodzone sciezki ROW2 i ROW4.
    Moze sa zimne luty i wystarczy wygrzac UPP
    Nikt nie naprawia za darmo wiec to jest dziwna sprawa.

oczywiscie ze nie za darmo ale czytaj posty oddał na zasięg dostał z zasiegiem alnie działaja klawisze takze o co chodzi kolego ??
    Twoj post nic nie wniósł

Podsumowanie tematu

✨ Po oddaniu telefonu Nokia 3100 do serwisu z powodu problemów z zasięgiem, użytkownik otrzymał urządzenie z działającym zasięgiem, lecz z niedziałającymi klawiszami 1,4,7,*,3,6,9,#. Prawdopodobną przyczyną jest uszkodzenie ścieżek ROW2 i ROW4 lub zimne luty na płycie głównej, co może wymagać wygrzania układu UPP (układ procesora telefonu). Wskazano, że serwis mógł nieumiejętnie przeprowadzić naprawę, co skutkowało uszkodzeniem klawiatury. Zalecane jest sprawdzenie styków, oględziny płyty głównej oraz ewentualne ponowne wygrzanie UPP, co w przeszłości rozwiązało podobny problem z modelem 3100. Użytkownik powinien zwrócić się do serwisu z reklamacją, domagając się naprawy lub zwrotu kosztów, gdyż usługa nie została wykonana prawidłowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA