logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Adobe Premiere CS3 vs Pinnacle Studio Plus 9.3 - czy warto zmienić?

VIP 24 Sty 2008 21:07 1062 1
REKLAMA
  • #1 4731728
    VIP
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Do tej pory pracuję na Pinnacle Studio Plus 9.3. Zastanawiam się nad przejściem na Adobe Premiere CS3. Irytuje mnie trochę angielski interfejs. W związku z powyższym mam pytania do posiadaczy tego programu: czy jakość otrzymywanych płyt DVD jest naprawdę warta ceny programu, czy praca z angielskim interfejsem jest na tyle łatwa, że można ją opanować posługując się na początku podręcznikiem, czy do programu dołączana jest polska instrukcja, czy można ją ściągnąć z Internetu. Czy program pudełkowy jest kompletny do całości pracy, czyli zgranie materiału, montaż, utworzenie dysku DVD razem z menu, czy są dobrej jakości kodery czy trzeba dokupić osobno. Czy można utworzyć szablony napisów i menu (powtarzalność). Na razie tyle pytań.
  • REKLAMA
  • #2 4938933
    ZIUTEK74
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Nie warto, jakiś czas temu przesiadłem się na Adobe jednak wróciłem na Pinnacle, pewne funkcje dają lepszą wyrazistość obrazu jednak, wersja anglojęzyczna nie jest łatwa, bo na pewno na początku aby zrozumieć pewne funkcje będziesz musiał sięgać do helpa - ja miałem ten na kompie i był angielski - porażka. Poza tym każda wtyczka kosztuje, na Twoim miejscu jeśli chcesz już zmienić to kup sobie Pinnacle ver. 11 ultimate - najlepsza posiadająca spore dodatki i możliwości - kup go jeśli posiadasz kompa z Core2Duo. W razie czego służę pomocą z Pinnacle.
    Ja używam ver.9.4 Plus - według mnie najlepszej dla mojego kompa - mam P4 3.2 - stary dobry pentium.
REKLAMA