logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd 0x800CCC0F i 0x800420CD w Outlook Express przy połączeniu z serwerem WP.pl

viruz997 29 Sty 2008 12:59 30890 14
REKLAMA
  • #1 4748042
    viruz997
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Witam Mam Problem z Outlook Express mianowicie wszystkie dane mam (chyba poprawnie wypełnione odnośnie poczty gdy włączam to pokazuje taki błąd

Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10053, Numer błędu: 0x800CCC0F

i

Nie można pobrać wiadomości numer 1. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800420CD

i

Nie można wysłać wiadomości, ponieważ serwer odrzucił adres e-mail nadawcy. Adres e-mail nadawcy to: „xxxx@wp.pl”. Temat 'Re: Wiadomość od Użytkownika Allegro', Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '550 BLAD SPF - zobacz strone / SPF Error: Please see http://spf.pobox.com/why.html?sender=xxxx%40wp.pl&ip=00.00.000.000&receiver=smtp.wp.pl            Jesli jestes uzytkownikiem poczta.wp.pl sprawdz poprawnosc autoryzacji SMTP / If you are a poczta.wp.pl user check SMTP configuration: http://poczta.wp.pl/autoryzacja/', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 550, Numer błędu: 0x800CCC78

Co z tym może być Bardzo mi na tym zależy. Ściągałem już inne klienty e-mail ale też błędy wyskakują
  • REKLAMA
  • #3 4748712
    viruz997
    Poziom 16  
    pozmieniałem to a nadal wyskakuje taki błąd
    Nie można pobrać wiadomości numer 1. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800420CD
  • #4 4749455
    zibq
    Poziom 28  
    Ocena: 181
    Kiedy logujesz się przez stronę poczta działa poprawnie?
    Skasuj to konto w OE i załóż od nowa, powoli, uważnie, stosując się do wskazówek ze strony powyżej. Musi działać, jeśli nie w OE (bywa zawodny) to jakimś innym kliencie. Masz tam opis konfiguracji wszelakich klientów pocztowych.
    Ewentualnie, w jaki sposób łączysz się z Internetem? Dostawca nie blokuje Ci czasem portów z powodu np. wirusów?
  • REKLAMA
  • #5 4749621
    FlyBoy
    Poziom 28  
    Ocena: 168
    Prawdopodobnie wiadomość którą próbujesz pobrać jest uszkodzona, zaloguj się przez www na swoje konto, usuń tę wiadomość następnie spróbuj ściągnąć inne za pośrednictwem Outlook Express.
  • #6 4749651
    viruz997
    Poziom 16  
    Jak loguje się przez strone działa poprawnie założyłem od nowa i to samo !! (wszystko tak jak napisane ) Dostawca nic mi nie blokuje :(
  • REKLAMA
  • #7 4750759
    FlyBoy
    Poziom 28  
    Kolego a masz zainstalowany jakiś program antywirusowy? Jeżeli tak, to prawdopodobnie on jest przyczyną Twoich problemów.

EDIT:

Sprawdź czy Twój komputer poprawnie nawiązuje połączenie z serwerm pocztowym na porcie 110.
    Jeżeli masz Windows XP to:

Start > Uruchom
    wpisz cmd i naciśnij enter
    Powinno otworzyć się okno, wpisz:
    telnet pop3.wp.pl 110

enter
    Jeżeli dostaniesz odpowiedź podobną do:
    +OK CommuniGate Pro POP3 Server...

To problem tkwi w konfiguracji Outlook Express jeżeli nie nawiążesz połączenia przez telnet to program antywirusowy przechwytuje wszystko na tym porcie do przeskanowania.
  • #8 4751912
    viruz997
    Poziom 16  
    +Ok POP3 ready WP - takie coś pokazało
  • #9 4752205
    FlyBoy
    Poziom 28  
    Napisz czy masz zainstalowane oprogramowanie antywirusowe, oraz czy ściągałeś Outlookiem pocztę z innych kont pocztowych?
  • #10 4752389
    viruz997
    Poziom 16  
    mam avasta a z innych kont ściągałem Outlokiem (zakładam na nowo konto i ten błąd wyskakuje) a w innych jest Ok
  • #11 4752675
    FlyBoy
    Poziom 28  
    Założyłeś nowe konto pocztowe na WP czy nowy konto pocztowe w programie Outlook Express?
    Czy usunąłeś wszystkie wiadomości z konta przez www?

Spróbuj zrobić jeszcze tak:

1.Uruchom Outlook Express
    2.Kliknij Narzędzia > Reguły Wiadomości > Poczta
    3.W oknie "Wybierz warunki dla tej reguły" zaznacz opcję "Kiedy rozmiar wiadomości przekracza", teraz kliknij w niebieski napis rozmiar, wprowadź 1000 i kliknij OK.
    4.Teraz w oknie "Wybierz akcję dla tej reguły" zaznacz "Usuń ją" i kliknij OK, uruchom ponownie program Outlook Express i sprawdź teraz.

EDIT:
    Jeszcze takie pytanko, jaką masz nazwę profilu dla skrzynki na wp w programie outlook expres? Jeżeli ta nazwa to pop3.wp.pl to zmień ją na np WP.
  • #12 4752759
    viruz997
    Poziom 16  
    zakładałem nowe w Outlooku Zrobiłem tak jak powiedziałeś i to nic nie pomogło nadal pokazuje ten błąd
  • REKLAMA
  • #13 4752798
    FlyBoy
    Poziom 28  
    To dziwne, bo jeżeli usunąłeś wszystkie wiadomość z tego konta, a ciągle pojawia Ci się komunikat o niemożliwości przetworzenia wiadomości pierwszej, to coś tu jest nie halo. :/

Spróbuj jeszcze raz zrobić tak jak napisałem wyżej, tylko rozmiar wpisz 1, po próbie zmień z powrotem rozmiar na 1000

1.Uruchom Outlook Express
    2.Kliknij Narzędzia > Reguły Wiadomości > Poczta
    3.W oknie "Wybierz warunki dla tej reguły" zaznacz opcję "Kiedy rozmiar wiadomości przekracza", teraz kliknij w niebieski napis rozmiar, wprowadź 1000 i kliknij OK.
    4.Teraz w oknie "Wybierz akcję dla tej reguły" zaznacz "Usuń ją" i kliknij OK, uruchom ponownie program Outlook Express i sprawdź teraz. 
  • #14 4753219
    viruz997
    Poziom 16  
    Ok zrobiłem już wszystko Sorki za te błędy. Problem tkwił w wiadomości na www przy której wyskakiwał błąd Nie dało się jej otworzyć <brak nadawcy> <brak tematu> 3.98kb Po jej usunięciu poczta działa normalnie. Dzięki za konfiguracje Outlook Express 10 pkt dla ciebie

Dodano po 28 [sekundy]:

Ok zrobiłem już wszystko Sorki za te błędy. Problem tkwił w wiadomości na www przy której wyskakiwał błąd Nie dało się jej otworzyć <brak nadawcy> <brak tematu> 3.98kb Po jej usunięciu poczta działa normalnie. Dzięki za konfiguracje Outlook Express 10 pkt dla ciebie
  • #15 4753266
    FlyBoy
    Poziom 28  
    Nie ma problemu, cieszę się że mogłem pomóc, pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ W Outlook Express pojawiały się błędy 0x800CCC0F i 0x800420CD podczas próby połączenia z serwerem pocztowym WP.pl (pop3.wp.pl, smtp.wp.pl) bez użycia SSL na standardowych portach 110 i 25. Problemy objawiały się komunikatami o nieoczekiwanym zakończeniu połączenia, błędach serwera oraz odrzuceniu adresu nadawcy. Po weryfikacji konfiguracji zgodnie z instrukcjami WP.pl, testach połączenia telnetem na porcie 110 oraz wykluczeniu blokad ze strony dostawcy i oprogramowania antywirusowego (Avast), problem nadal występował. Ostatecznie przyczyną była uszkodzona wiadomość na serwerze, której nie dało się pobrać ani otworzyć (brak nadawcy i tematu). Usunięcie tej wiadomości przez interfejs WWW serwisu WP.pl rozwiązało problem i umożliwiło prawidłową synchronizację poczty w Outlook Express. Dodatkowo zalecano tworzenie reguł usuwających wiadomości powyżej określonego rozmiaru, aby uniknąć podobnych problemów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA