logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ns-pro czy Ust 2 PRO? Który zakup będzie bardziej opłacalny?

rpk 30 Sty 2008 09:34 1884 9
REKLAMA
  • #1 4751211
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Pytanko dla użytkowników co lepiej kupić Ns-pro 400zł czy Ust 2 PRO 450zł w cenie mam róznicy 50zł więc tylko kwestia co się lepiej sprawuje. Może ktoś używa i tego i tego i może coś doradzić :)
  • REKLAMA
  • #2 4751228
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    NsPro jest przyjemniejszy i prostszy oraz bardziej kompatybilny z plikami ogólnie dostępnymi. Przy Ust2Pro nie jeden raz zaklniesz, ale za to zrobisz więcej. Choć i z tym sa mieszane zdania. Najlepiej jest mieć 2 naraz :) A jeżeli juz bym wybrał to chyba NsPro. Przez cały czas używania może z 2 razy potrzebowałem pomocy kolegi z Ust2Pro.
  • #3 4751229
    plociarz
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Ja posiadam ust bardzo dobrze sie sprawuje sprzecik jak dla mnie super oczywiscie sa male klopoty z instalacja itp. ale jak juz sie uporasz to wszystko smiga az milo pozdawrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4751284
    QguAr
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    Ja ust w czasie gdy go brałem uważałem że jest naprawdę super, dobry support, częste aktualizacje, lecz teraz autor pracuję równocześnie nad innym projektem i teraz wrzuci czasami jakieś uaktualnienie na otarcie łez, to już nie to co kiedyś, problemy z instalacją to chyba sztandarowa cecha tego sprzętu ale do przejścia, czasami zdarza się że potrafi się pogryźć z innymi urządzeniami ale ja już się przyzwyczaiłem, ogólnie jest ok, dokupiłem sobie jeszcze eubox i z samsungami mam spokój.
  • #5 4751313
    RAJUS
    Poziom 21  
    Ocena: 3
    Najlepiej miec NSPro , UstPro2 i EU Box i masz pozamiatane z samsungami.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #6 4751385
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Zdecyduje się narazie na Ns-Pro ale widziałem że jest do niego jakiś Jtag dodatkowy za 300zł co to daje?
  • #7 4752893
    QguAr
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    rpk napisał:
    Zdecyduje się narazie na Ns-Pro ale widziałem że jest do niego jakiś Jtag dodatkowy za 300zł co to daje?

Możesz nim stawiać samsungi np z serii z, z uwalonym bootem.
  • REKLAMA
  • #9 4754134
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    ...ja bym ci polecił EU box albo kluczyk usb... UST uważałem kiedyś za super extra, robił wszystko, nie było samsunga któremu by nie zrobił. Lecz Shabi zajął sie chyba ulepszeniem ULT i olał UST. Np: L760, U700, itp, które już trochę są na rynku UST nie zrobi simloka ( co do softu to nie wiem, ja bał bym się fleszować ). Ale to tylko moja opinia
  • #10 4754620
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    Zdecydowanie połączenie NsPro z EasyUnlock, sam to posiadam i nie wyobrażam sobie innego sprzętu do samsungów. Jeszcze nie miałem telefonu który bym nie zrobił a samsungi są drugie po Nokiach w częstotliwości obsługi na serwisie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru między programatorami Ns-Pro a UST 2 PRO w kontekście obsługi telefonów Samsung. Ns-Pro jest oceniany jako prostszy w obsłudze, bardziej kompatybilny z powszechnie dostępnymi plikami i mniej problematyczny podczas użytkowania. UST 2 PRO oferuje większe możliwości, ale bywa trudniejszy w instalacji i może powodować konflikty z innymi urządzeniami. Użytkownicy polecają posiadanie obu urządzeń wraz z dodatkiem EU Box lub EasyUnlock dla pełnej obsługi modeli Samsung, zwłaszcza serii Z. Dodatkowo do Ns-Pro dostępny jest JTAG za około 300 zł, umożliwiający naprawę bootloadera w telefonach Samsung z uszkodzonym bootem, co wymaga jednak rozbierania i lutowania. UST 2 PRO ma ograniczenia w obsłudze niektórych modeli (np. L760, U700) i obecnie jest mniej aktywnie rozwijany. Połączenie Ns-Pro z EasyUnlock jest rekomendowane jako najbardziej efektywne rozwiązanie do serwisowania telefonów Samsung.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA