logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić kabel EASY800-PC-CAB do Moeller Easy 800?

Tom_74 30 Sty 2008 14:01 6022 6
REKLAMA
  • #1 4751969
    Tom_74
    Poziom 10  
    Witam
    Poszukuje kabla do programowania Moeller Easy z serii 800 z poziomu PC,
    oznaczenie kabla: EASY800-PC-CAB o nr katalogowym 256277.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4753502
    Marcin01
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam,
    z tego co wiem oprogramowanie jest darmowe, kabelek kosztule niewiele.
    Może allegro pomoże?:D
  • REKLAMA
  • #3 4754251
    Marczeli_P
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Kabel jak i oprogramowanie jest platne ale widzialem kable ze sprzedawali na allegro i ebay
  • REKLAMA
  • #4 4754775
    Marcin01
    Poziom 15  
    Jak juz wcześniej wspomniałem oprogramowanie jest darmowe:
    http://www.moeller.pl/DesktopDefault.aspx?PageID=248

Jeśli ktoś sprzedaje je np. na allegro to tylko dla tego, że ma je na orginalnych płytkach ( tez darmowych) i chce sie w ten sposób dorobić.
    Kabel kosztuje wg cennika Mollera 167zł netto, dlatego lepiej poszukać okazji na aukcjach.

Pozdrawiam
  • #5 4777150
    Telex
    Poziom 28  
    Ocena: 100
    Kolego, oprogramowanie kosztuje a na stronach jest soft w wersji 6.1 Demo oraz aktualizacje które pracują na wersji demo i pełnej. Mam pełne dwie wersje (dwa lapki) za które zabuliłem to wiem o czym mówię.
  • REKLAMA
  • #6 4777424
    Marcin01
    Poziom 15  
    Tak. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Na stronie internetowej są dema i aktualizacje.
    Ale podtrzymuję twierdzenie, że oprogramowanie można otrzymać za darmo. Jeśli nie przy zamówionym sprzęcie to np. na targach branżowych.
    Pozdrawiam
  • #7 4777452
    Telex
    Poziom 28  
    Ocena: 100
    Co do sposobu wejścia w posiadanie licencji na użytkowanie komercyjne programów przy okazji np.: targów i innych imprez to się zgodzę ale zapewnienie sobie 100% PWENOŚCI, że się ma produkt mogący służyć pracy zarobkowej to proszę dokładnie czytać licencje.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwany jest kabel programujący EASY800-PC-CAB (nr katalogowy 256277) do sterownika Moeller Easy 800 umożliwiający komunikację z poziomu PC. Dyskusja wskazuje, że oprogramowanie do programowania jest dostępne w wersji demo oraz aktualizacjach na stronie producenta, natomiast pełna wersja oprogramowania jest płatna i wymaga licencji komercyjnej. Kabel programujący jest sprzedawany osobno i według cennika Moellera kosztuje około 167 zł netto. Można go jednak znaleźć na aukcjach internetowych takich jak Allegro czy eBay, gdzie ceny mogą być korzystniejsze. Uczestnicy dyskusji podkreślają konieczność dokładnego zapoznania się z warunkami licencji oprogramowania, zwłaszcza przy komercyjnym użytkowaniu. Oprogramowanie dostępne na stronie Moellera to wersje demo i aktualizacje, natomiast pełne wersje są płatne i czasem dostępne na targach branżowych lub przy zakupie sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA