Witam.
Kupilem płytke DVD z balu przedszkolenego i chcialem ja skopiowac dla rodzicow - jednak Pan autor powiedzial ze zabezpieczyl ja plextorem bo ma prawa autorskie . Proszę o porade jakim programem zrobic obraz tej płyty - nadmienie iz zatrzymuje sie na 97,7 % i dalej nie idzie. Jak sprawdzic zabezpieczenie ? Co moge z tym zrobic ? Kombiniwalem troszke z programami ktore mi sie napatoczyly z netu ale nic nie pomogło . Moze macie jakis super sprawdzony program ? Alkohol 120% nie daje sobie rady.
Dodane po czasie
---------------------------------------
Jeszcze coś takiego znalazłem na stronach cdrinfo,
może się przyda.
Poprawki w CD/DVD Diagnostics
21:35
Ukazała się nowa wersja CD/DVD Diagnostics - 2.0.2, Build 186. Program, znany wcześniej jako CDR Diagnostics, jest narzędziem, pomagajacym odzyskiwać dane, teoretycznie nie nadające się już do odczytu, z porysowanych lub w inny sposób uszkodzonych płyt. Aplikacja korzysta z własnych sterowników, pozwalających jej na dostęp do napędów z pominięciem funkcji Windowsa. Potrafi odzyskiwać dane ze zwykłych płyt CD, jak również DVD oraz audio. Zmiany w nowej wersji obejmują:
poprawioną obsługę płyt w standardzie Plextor SecuRec prawidłowy odczyt CDDA w wyniku poprawienia błędu w oknie dialogowym "Sector Copy"
drobne zmiany w odczycie płyt standardu HFS i HFS+, umożliwiające obsługę bloków danych o większym zakresie wielkości
inne drobne poprawki
Nową wersję demo można ściągnąć ze strony producenta.
Źródło: CDRInfo.com ale to chyba jeszcze za nowe zabezpieczenie
Dodano po 14 [minuty]:
Druga odpowiedz ale chciałem wyróżnić.
Jak więcej o tym poczytałem jak by tam był plextor securec to nie mógłbyś wcale odczytać danych więc może sprawdz jakie tam jest zabezpieczenie.