logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stroboskopy - dokładne modele z opiniami, ew. pytania.

mateusz885 01 Lut 2008 23:04 1338 2
REKLAMA
  • #1 4760554
    mateusz885
    Poziom 23  
    Ocena: 67
    Daję propozycję tematu do przyklejenia z czasem rozwijania się; proszę zamieszczać jakieś opisy ewentualnie fotki dla szybszego zlokalizowania sprzętu, podawać dokładną nazwę firmy i model, przykładowa cena nowego palnika, własne doświadczenia z akurat tym efektem i pytania na jego temat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Będę pierwszy ^^

Jako propozycja stroboskupu na pierwszy rzut oka idealna w celu oświetlenia domowych prywatek podaję produkt:

Eurolite Disco Strobe 50
    Dane techniczne
    zasilanie: 230 V AC, 50 Hz ~
    całkowita moc: 15 W
    ilość błysków: regulowana od 1 do 10 na sekundę
    obudowa: tworzywowa czarna
    wymiary(dł. x szer. x wys.): 132 x 84 x 92 mm
    waga: 0,3 kg

Cena: ok. 35zł
    Cena palnika firmy omnilux to gdzieś 5-6zł

Poproszę o opinie na jego temat, na pewno pozytywny atut stanowi wielkość, waga i dosyć przestępna cena.

Pozdrawiam i mam nadzieję na zrobienie małego "katalogu/encyklopedii" efektów świetlnych jakimi są stroboskopy, myślę że zaoszczędzimy serwer na niepotrzebnych tematach.

P.S.
    Podałem akurat ten model bo wydawał mi się godny uwagi, a kolega mnie męczy abym się porozglądał za tanimi efektami na domowe imprezki, osobiście kupię od razu eurolita superstrobe 2700 ;p (może ktoś o nim też napisze kilka słów i mały opis?)

@Edit
    Miałem już okazje go lekko przetestować, tak jak myślałem na domowe imprezy za 35zł nic lepszego raczej się nie kupi, malutka plastikowa obudowa jest niewątpliwie pozytywnym atutem w takim wykorzystaniu
  • REKLAMA
  • #2 4760587
    adaskyn
    Poziom 11  
    O wlasnie! Bardzo dobry temat. Powiem szczerze ze tez sie zastanawiam nad kupnem owego stroboskopu.
  • Pomocny post
    #3 4783177
    djdinitro
    Poziom 26  
    Ocena: 22
    Eurolite Techno Strobe 350:
    Opis zaczerpniety z prolighting.pl-
    wysokiej klasy odbłyśnik
    regulacja częstotliwości potencjometrem (w tyle na obudowie)
    gniazda wej./wyj. jack 6,3mm mono
    możliwość zdalnego sterowania dowolnym strownikiem 0-10V
    częstotliwość 1 do 12 błysków na sekundę
    jako wyposażenie dodatkowe możliwość zamówienia przednich barwnych pokrywy (filtry koloru) palnika (czerwona, niebieska, zielona, żółta)
    kompaktowa nowoczesna obudowa z tworzywa
    dostarczany z zamontowanym palnikiem
    idealny na imprezy, do małych dyskotek oraz mobilnych DJs.
    zasilanie: 230 V/50 Hz
    całkowity pobór mocy: max. 45 W
    palnik: 45 W
    częstotliwość błysku: 1-12 Hz
    wymiary(wys. x szr. x głęb.): 230 x 200 x 200 mm
    waga: 1,3 kg ..........Cena brutto: 161,63zł
    ------------------------------------
    Pare słow odemnie. Jest wystarczajacy do pomieszczen o wielkosci od 50mkw do panad 100mkw w mniejscym oslepniemy a jak to bywa z wiekszymi moze czasem brakowac błysku.Sam zadziwiłem sie jego błyskiem własnie w sali 100mkw. cena=jakosc 10/10 Ps.nie rozumiem polityki tej firmy sprzedajac takie samo urzadzenie ale o oznaczeniu 500 jak to jest to samo ma taka sama moc błysku niema zadnej roznicy zupełnie nic?
    Załączniki:
    • Stroboskopy - dokładne modele z opiniami, ew. pytania. Eurolite techno strobe 350.jpg (63.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA