logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta radiowa - soft producenta, czy ustawienia windozy?

slawny7 03 Lut 2008 08:43 1020 3
  • #1 4764719
    slawny7
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    XP Pro i ustawienia sieci WiFi.
    XP po wyszukaniu sterowników od karty i postawieniu ptaszka we właściwościach połączenia - aby konfiguracja odbyła się automatycznie - teoretycznie nie potrzebuje nic więcej, aby połączenie zadziałało...
    Ile w tym jest prawdy?
    Do niedawna postępowałem według przytoczonego schematu i jakoś wszytko było OK, ale kilka razy obiło mi się o uszy, że dużo stabilniejsze jest połączenie po wgraniu dedykowanego softu. Motywacją do tych rozmyślań stał się problem opisany tutaj
  • #2 4764726
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Program producenta ma zwykle więcej opcji np. soft AP.
    Co do stabilności to różnie bywa przy jednym może działać lepiej, przy innym gorzej. Trzeba to sprawdzić na konkretnej karcie.
  • #3 4764740
    slawny7
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    mbo napisał:
    Program producenta ma zwykle więcej opcji np. soft AP.
    Co do stabilności to różnie bywa przy jednym może działać lepiej, przy innym gorzej. Trzeba to sprawdzić na konkretnej karcie.

Zdaje sobie z tego sprawę, że raz pomoże, a raz zaszkodzi. W domu mam ten sam router i net na lapku smiga jak trza. Problem z połączeniem pojawił się w delegacji...
    Kurcze, jak sprawdzić jakość połączenia między TP, a modemem sąsiadów? Nic innego nie przychodzi mi do głowy...
  • #4 4764830
    rafał
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Wpisać dsl.cz do google, i kliknąć Mereni rychlosti poczekać i dostaniesz prędkość łącza. Albo www.twojeip.wp.pl
REKLAMA