logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Geforce 7600 GT AGP - brak sygnału video po podłączeniu zasilania

mjar 03 Lut 2008 21:22 1175 5
REKLAMA
  • #1 4767396
    mjar
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam,
    postanowilem w koncu napisac...
    Przedstawie krotko sytuacje. Karta 7600 GT dzialala przez pewnien czas bez podlaczonego molexa (przenosilem kompa do innego pokoju i zapomnialem podlaczyc), nie zorientowalem sie do momentu kiedy wlaczylem jakas tam gre 3D i koniec restart i czarny ekran. Po podlaczeniu dodatkowego zasilania komp startuje, obrazu brak, zarowno D-SUB jak i DVI. Karte odeslalem na gwarancje.Wrocila jako w 100 % sprawna. Wkladam do swojego kompa to samo. Sprawdzilem na innej plycie okazalo sie ze karta dziala faktycznie.Ponownie ta sama proba na dwoch innych plytach karta 100 % sprawna ! Inne karty w tej samej plycie uruchamiaja sie bez problemu, problemy ma tylko tutulowy geforce. Zrestartowalem ustawienia biosu (zworki,bateria) bez rezultatu. Co dziwne przy braku jakiejkolwiek karty komputer startuje, bez sygnalu o braku karty w slocie ?! Zmienilem rowniez kostki RAM-u , bios mam najnowszy. Moze wgrac starszy ? Cos z przerwaniami ? Wczesniej karta dzialala bez zarzutu przez ponad rok ! AGP fast write byl wlaczany i wylaczany.Prosze o ewentualne pomysly ?

Komp:
    Athlon XP 64 (745) 3000+
    Epox 8KDA7I
    Ram Twinmos 2 GB
    7600 GT AGP Leadtek
    Fortron 400 W
  • REKLAMA
  • #2 4767477
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    No dziwne zjawisko. Wgraj inną wersję biosa.
  • REKLAMA
  • #3 4822453
    mjar
    Poziom 11  
    Wgrałem i nic to nie dało. Krotko mówiąc zrobiłem downgrade i nadal problem istnieje. Ręce mi opadają...
  • REKLAMA
  • #4 4822690
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Tak normalnie to przy braku dodatkowego zasilania powinneś mieć komunikat że karta nie przejdzie w tryb 3D. Styki AGP na karcie wyglądają normalnie, czyste ? Może zdemontuj wszystko z płyty głównej, uruchom płytę na chwilę bez procesora, potem dołóż RAM i sprawdź czy będzie komunikowała brak grafiki.
  • REKLAMA
  • #5 4822717
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4822752
    mjar
    Poziom 11  
    vogelek23 napisał:

Jakie karty wkładałeś w slot AGP prócz wyżej wspomnianej Leadteka?

GF4MX, i 9100 Saphire.

W zasadzie wyciągałem wszystko poza CPU, spróbuje, ale mam mieszane przeczucia....

Dzięki

[edit]
    Porozkładałem na części pierwsze nic z tego.
REKLAMA