logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Geforce 7600GS AGP – gra uruchamia się tylko na najniższych detalach, błąd po zmianie

Suchy48 14 Lis 2007 23:54 1944 20
REKLAMA
  • #1 4482493
    Suchy48
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Witam mam takie pytanie gdy zmieniam detale w grze i probuje urchomic ja po zmianie np na srednie wyskakuje mi taki blond jak nizej dalem screna. A jak odpale gre na najniszych detalach to wszystko pieknie ladnie smyra. I nie wiem czego to moze byc wina bo kumpli na slabszych kompach chodzi dobrze a moj sprzet to:

Procesor Athlon Xp 3.2
    1GB x2 512DDR PC3200
    Pyta Glowna MSI KT6V-SR
    Geforce 7600GS Gygabyte AGP x8

Geforce 7600GS AGP – gra uruchamia się tylko na najniższych detalach, błąd po zmianie
  • REKLAMA
  • #2 4482515
    lubek81
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam problem może byc z tym że masz windowsa pirata bo grafika powinna wydać na średnich bez problemu.
    Jeżeli windows jest legal to spróbuj stery od grafiki odinstalować i zainstalować ponownie i do tego directx na nowo.
  • REKLAMA
  • #3 4482537
    Suchy48
    Poziom 14  
    instalowalem i tak samo robilem format C: a co do windowsa kolega dziala ta gra wiec mi tez powinna ;)
  • REKLAMA
  • #4 4482748
    krzyżak
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Cytat:

bo grafika powinna wydać na średnich bez problemu.

... a co do ustawień to śmignie bez problemu na najawyższych detalach.
  • #5 4483318
    Suchy48
    Poziom 14  
    no wlasnie wiec w czym jest problem ?
  • #6 4483332
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    A czy kolega ma zainstalowane najnowsze sterowniki, zaktualizowany system, gra ma zainstalowane najnowsze patche itp?? Myślę że od tego byłoby dobrze zacząć...
  • #7 4483425
    XeonByte
    Poziom 1  
    tez mysle ze aktualizacja systemu, sterownikow itp powinna pomoc.
  • REKLAMA
  • #8 4483661
    Digitron
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Wgraj najnowsze stery do twojej grafy i DirectX 9.0c
  • #10 4485192
    Suchy48
    Poziom 14  
    zainstalowalem wszystko co pisaliscie i lipton dalej
  • #12 4485810
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    Gra jest pirat czy orginał , system pirat czy orginał ?
  • #13 4486413
    Suchy48
    Poziom 14  
    jedno i drugie mozna sie domyslec ze.. ;) ale kumple maja to samo co ja i im dziala

w OC sie nie bawilem i sprawdze 3d markiem ale to juz rano ;)
  • #14 4578521
    Suchy48
    Poziom 14  
    Witam ponawiam temat poniewaz Myslalem ze to wina karty itp i oddalem ja na gwarancje wrocila po 20 nowa do mnie i dalej to samo sie dzieje co sie dzialo ? myslicie ze moge miec zasilacz zaslaby 350w ? na moj sprzet? bo nie kiedy mi wychodzi ze zasilanie karty zostalo obnizone do minimum moj sprzet to:

Procesor Athlon Xp 3.2
    1GB x2 512DDR PC3200
    Pyta Glowna MSI KT6V-SR
    Geforce 7600GS Gygabyte AGP x8
    Dysk 250 gb Wd
    Zasilacz 350w p4
    Nagrywarka DvD
    Cd-rom
    Karta dzwiekowa sound blaster 128 pci
    a jeszcze chce dodac ze zasilanie monitora mam z zasilacza jak bym spiol monitor dwoma kablami mial bym osobne z gniazdka i teraz takie pytanie czy to by jakos odciazylo zasilcza? i jak bardzo moj monitor belinea 17 cali crt go obciaza ? z gory dziekuje za odpowiedzi
  • #15 4578549
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4883
    Ad. monitora - to nic nie zmienia jak jest podłączony więc o to się nie martw .
    Co do mocy i jakości zasilacza - no tu mogą być powikłania , niby 350W powinno starczyć , ale jeśli ten zasilacz jest niewydajny to i on może robić problemy .
    Najlepiej do testów pożyczyć mocniejszy zasilacz i sprawdzić jak to się ma w praktyce.
    Ewentualnie sprawdź napięcia zasilacza miernikiem i podaj jakie one są .
  • #16 4578582
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Przede wszyskim proszę poprawić wszystkie błędy - to jest polecenie.
    Suchy48 napisał:
    bo nie kiedy mi wychodzi ze zasilanie karty zostalo obnizone do minimum

Nie rozumiem stwierdzenia. Jeżeli to ma dotyczyć komunikatu o błędzie, to proszę podać oryginalny tekst tego komunikatu a nie własną jego interpretację.
    Suchy48 napisał:
    Zasilacz 350w p4

Proszę podać pełne oznaczenie zasilacza (model i producent)
  • #17 4579333
    Suchy48
    Poziom 14  
    Suchy48 napisał:
    Zasilacz 350w p4

Jankolo napisał:
    Proszę podać pełne oznaczenie zasilacza (model i producent)

Zasilacz:
    Megabajt MGB-350ATXP4

Blond co mi wychodzi z zasilaniem:

Dodatkowe zasilanie Karty Graficznej jest odlonczone co spowoduje ze spadna jej osiagi do minimum jakos tak to brzmi nie moge dokladnie powiedziec bo teraz akurat nie wychodzi on

Jeszcze dziwny obiaw jaki zobaczylem to taki ze jak odpale komputer i wloncze jakas gre co potrzbuje np dobrego kompa przyklad Nba2008, Fifa 2008 czy Call 4 to tak po 4 minutach grania komputer mi sie zawiesz zrobie restart uruchomie gre i chodzi juz normalnie nawet przez 10 godzin tylko jak go uruchomie po dluszej przerwie to sie zwiesz wiec co to moze byc?
  • #18 4579351
    metalli
    Poziom 30  
    1. Wymień zasilacz!
    2. Podłącz zasilanie do karty graficznej i problem zniknie
    Pozdrawiam
  • #19 4579435
    Suchy48
    Poziom 14  
    metalli napisał:
    1. Wymień zasilacz! Masz wyrób zasiloczopodobny a nie zasilacz :-)
    Pozdrawiam

zasilanie do karty jest podpiete caly czas i z wpietym zasilaniem takie jaja sie dzieja

Dodano po 3 [godziny] 7 [minuty]:

metalli napisał:
    1. Wymień zasilacz! Masz wyrób zasiloczopodobny a nie zasilacz :-)
    Pozdrawiam

Wiec ok zmienilem zasilacz na chieftec 400w dalej to samo ten sam blond wyskakuje na grze wiec zasilacz odpada.
    Ramy wlozylem pojedynczo je i to samo.
    Wiec ja stawiam ze to wina plyty glownej lub procka co wy na to ?
  • #20 4580811
    maras2003
    Poziom 29  
    Ocena: 115
    Zainstaluj jeszcze raz tą grę. Ale przedtem ją usuń...
  • #21 4581187
    metalli
    Poziom 30  
    1.Użyj oprogramowania MHDD/MEMTEST z ULTIMATE BOOTCD
    http://www.ultimatebootcd.com/
    aby wykluczyć wadę pamięci ram i uszkodzenie dysku

2. Sprawdź ustawienia BIOS, taśmy sygnałowe, wyczyść komputer z kurzu, daj trochę pasty między procesorem i wentylatorem

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy uruchamiania gry na karcie graficznej Geforce 7600GS AGP, gdzie gra działa poprawnie tylko na najniższych detalach, a przy próbie zmiany na średnie lub wyższe pojawia się błąd ("blond"). Sprzęt użytkownika to procesor Athlon XP 3.2 GHz, 1 GB RAM DDR PC3200, płyta główna MSI KT6V-SR oraz zasilacz Megabajt MGB-350ATXP4, później Chieftec 400W. Próby rozwiązania problemu obejmowały reinstalację sterowników (w tym WHQL), DirectX 9.0c, formatu dysku, aktualizację systemu i patchy do gry, testy pamięci RAM i dysku za pomocą MHDD/MEMTEST z Ultimate Boot CD, a także sprawdzenie ustawień BIOS i czyszczenie komputera. Zasilanie karty graficznej było podłączone prawidłowo. Pomimo wymiany zasilacza na mocniejszy problem pozostał. Podejrzewa się możliwe uszkodzenie płyty głównej lub procesora. Dodatkowo zgłaszano zawieszanie się komputera po kilku minutach grania, które ustępowało po restarcie i dłuższym użytkowaniu. Monitor Belinea 17" CRT zasilany z tego samego zasilacza nie wpływa na problem. Zalecane jest dalsze testowanie sprzętu i ewentualna wymiana płyty głównej lub procesora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA