logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć dokumentację techniczną centrali EWSD Siemensa?

tytanrobert 04 Lut 2008 13:18 1537 4
REKLAMA
  • #1 4768871
    tytanrobert
    Poziom 2  
    Witam,

Piszę pracę dyplomową z systemów komutacyjnych centrali telefonicznych i w związku z tym poszukuję dokumentacji technicznej central EWSD SIEMENSA.

Pilna sprawa:!::!::!:

Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi:)
  • REKLAMA
  • #2 4768947
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6174
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
  • REKLAMA
  • #3 4913923
    robt
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    No, to dość obszerne zagadnienie, co dokładnie chcesz wiedzieć, tylko nie pisz, że wszystko bo dokumentacja do centrali to tysiące stron.
  • REKLAMA
  • #4 4914447
    tytanrobert
    Poziom 2  
    Witam
    Dzięki za zainteresowanie moim postem.
    Obecnie potrzebuję informacji na temat "Eksploatacja, Administracja i Utrzymanie centrali"
    Pozdro
  • #5 4915251
    robt
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Jaki poziom szczegółowości, czy zagadnienia ogólne o systemie jako całości, czy poszczególne zagadnienia odnoszące się do sprzętowych bloków funkcjonalnych lub bloków programowych. Każdy opisany wyżej blok czy to sprzętowy, czy programowy ma swój podręcznik OAM, dziś nadzoruje się EWSD za pomocą systemu NetManager.
    Dodatkowo mam pytanie jeżeli zajmujesz się zarządzaniem to zapewne jesteś już po przerobieniu architektury, jaką architekturę wybrałeś do opisu EWSD z CCNC czy SSNC, czy twoja EWSD pracuje w domenie IP?
    Podeślij mi swój e-mail.
REKLAMA