logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics SL-EH 750 - uszkodzony przewód - jak naprawić?

pasque_flower 04 Lut 2008 19:35 1661 6
REKLAMA
  • #1 4770122
    pasque_flower
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam. Mam problem tego typu iz mam uszkodzony przewód łączący poszczegolne elementy tej wieży ( kompakt, tuner, wzmacniacz) Czy mozna dostać taki nowy? Albo używkę? Proszę o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 4770148
    Pakos
    Poziom 10  
    Dobrym wyjściem byłoby zrobienie własnego :) Napisz jeszcze czy interkonekty typu chinch, czy jakieś inne?
    Albo lepiej daj jakieś zdjęcie jeśli jest to jakiś specyficzny rodzaj przewodu.
  • REKLAMA
  • #3 4770424
    pasque_flower
    Poziom 10  
    przewody są jak w taśmach standardu IDE od dysku PC. A złączki są dziwne. Ale chodzi oto ze nie wiem gdzie mógł bym coś takiego dostać
  • #4 4771372
    Pakos
    Poziom 10  
    Aha, czyli samoróbka raczej odpada...Może spróbuj jakoś złączyć to co się rozerwało...
    Jesli to nie wchodzi w grę, to pogrzeb na allegro, pogoogluj, lub jeśli macie w Ostrowie gdzieś jakąś giełdę gdzie zjeżdżają się różni ludzie i sprzedają różne rzeczy to tam poszukaj. Ciekawszej możliwości niestety nie wymyślę.
  • REKLAMA
  • #5 4772028
    tik_tak
    Poziom 36  
    Ocena: 373
    Tylko oryginał ,mogę sprowadzić nowy .
    To jest ten na stałe zamontowany w DECKU łączący CD z TUNEREM?
  • REKLAMA
  • #6 4772973
    pasque_flower
    Poziom 10  
    Tik_tak właśnie coś takiego. Był być w stanie coś takiego skombinować? Całował bym Cię chyba po nogach. Ale pewnie to drogie będzie :(

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy uszkodzonego przewodu łączącego elementy wieży Technics SL-EH 750, w szczególności przewodu montowanego na stałe w odtwarzaczu CD i łączącego go z tunerem. Przewody mają nietypowe złącza przypominające taśmy IDE z komputerów PC, co utrudnia samodzielną naprawę lub wykonanie zamiennika. Propozycje obejmują próbę złączenia uszkodzonego przewodu lub poszukiwanie oryginalnego zamiennika na aukcjach internetowych, giełdach elektronicznych lub u osób oferujących części używane. Istnieje możliwość sprowadzenia oryginalnego przewodu, którego koszt wynosi około 80-90 zł plus przesyłka.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA