logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 25PT5322/58 Chassi-MD1.2E - Uruchomienie NTSC na TDA8366, brakujące elementy

czmychel 27 Gru 2003 20:16 2051 2
REKLAMA
  • #1 452371
    czmychel
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie.Może ktoś potkał się z tym odbiornikiem 25PT5322/58 Chassi-MD1.2E
    Kupiłem go parę lat temu nie sprawdzając czy ma NTSC. Kupiłem serwisówkę gdzie są naniesione brakujące elementy na schemacie, lecz bez ich wartości tj.R C Tanzystory. Może ktoś z kolegów uruchamiał NTSC na TDA8366 bo właśnie na takim prasuje ten odbiornik.Czy uzupełniając brakujące elementy na płycie nalezałoby wgrać nowy soft do pamięci?
    Jeśli ktoś spotkał taki schemat i są naniesione elementy to prośiłbym
    o informację.
    Pozdrawiam.
    Stanisław

Przeniesiono z Schematy TV.(ob)[27.12.03 g.20:43]
  • REKLAMA
  • #2 452648
    Wiech54
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Jeżeli to Philips to na schemacie musi być tabelka z numeracją i wartościami elementów które należy dołożyć lub usunąć przy takiej przeróbce.
    Parę dni temu przerabiałem L6.1 na SECAM i wg schematu i tabelki poszło bez problemu.Softu nie trzeba było zmieniać.Z NTSC chyba będzie podobnie.
  • #3 452970
    czmychel
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Oczywiście jest tabela, ale brak jest elementów podanych na schemacie.
    Fragment schematu jest zaznaczony linią przerywaną a występujące elementy mają numer lecz wartości występują jako RES.
    Pewnie jedynym rozwiązaniem byłoby zdobycie schematu odbiornika dla
    USA, a z tym będzie problem.
    Dziękuję.
REKLAMA