logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Orange Freedom vs Netia - który dostawca oferuje lepszy internet 1 Mb/s?

hiszpanka 07 Lut 2008 18:46 4311 8
REKLAMA
  • #1 4780766
    hiszpanka
    Poziom 1  
    witam, stoje przed wyborem szerokopasmowego internetu i bardzo potrzebuje pomocy, bo mało wiem w tej materii poza tym, że konieczny.
    Po obrachowamiu finansów wychodzi na to, że będzie to prędkość 1M i tu pojawia się pytanie o dostawce: Orange Freedom czy Netia.
    Proszę o info ile prawdy jest w tym co obiecują odnośnie prędkości i tego by chodził bezawaryjnie. Czy czeka się aż miesiąc?
    Z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • #2 4780798
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Technicznie jest to dokładnie to samo.
    Gwarancji transferu nie daje nikt.

Decydują finanse i obsługa techniczna.

Dla obu firm znajdzie się jakaś grupa zadowolonych i niezadowolonych klientów.

Net24 działa poprawnie, usługi Orange nie testowałem.
    Ostatecznie wyboru musisz dokonać sam.
  • REKLAMA
  • #3 4780906
    szaleniec
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 199
    mbo napisał:
    usługi Orange nie testowałem.

Orange Freedom to stuprocentowa neostrada.
  • REKLAMA
  • #4 4782337
    pala22
    Poziom 25  
    Ocena: 23
    MBO napisał:
    Decydują finanse i obsługa techniczna.
    i tak jest bo technicznie jeśli to na kablu TPSA to jest to zawsze w standardzie ustawień neostrada
  • #5 4973400
    Radek9412
    Poziom 11  
    Ja też mam podobny problem: otóż obecnie mam radiówkę i jak każda radiówka raz chodzi gorzej a raz lepiej. Umowa z usługodawcą kończy mi się za 2 miesiące. Pomyślałem że najlepszym rozwiązaniem byłoby założenie szerokopasmówki w kablu (tylko że w domu nie mam telefonu stacjonarnego a zarazem kabla). Pojechałem do salonu TP po informacje - gość mi przedstawił 3 propozycje:
    1. Najniższy abonament w którym można mieć neta czyli 50zł i Neo 1Mb
    2. Nie brać telefonu stacjonarnego i płacić 36,60zł za (dzierżawę) linii +
    koszty Neo
    3. Abonament socjalny w TP za 25zł, i Orange Freedom 1Mb - w ten sposób uniknąłbym opłaty za linie

Jest jeszcze taki problem że nie jest mi potrzebny jeszcze jeden telefon.
    Gość powiedział mi także , że z podłączeniem nie będzie problemu i kosztuje ono chyba 20zł.

I tu moje pytanie: Jak myślicie którą opcje wybrać? Jak jest z obsługą, transferem?

Proszę o pomoc ....
  • REKLAMA
  • #7 4973535
    Radek9412
    Poziom 11  
    Niestety nie wiem... A jakieś korzystne?

Wydaje mi się że będe musiał wybrać coś z tych 3 ofert, ponieważ nie mam podłączu do domu więc pierwsze musi TP podciągnąć do mnie kabel...

Która opcja jest najlepsza? Może posiadacie Orange Freedom 1Mb lub Neo także 1Mb - jak się sprawuje? Co myślicie o tych propozycjach?

Proszę o pomoc .... 8)
  • #8 5001970
    nasu
    Poziom 22  
    Ocena: 251
    Tutaj było o freedom https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic878877.html
    Podpisałem umowę na 3 lata i zrezygnowałem z faktury papierowej to 1M kosztuje 47,5zł plus abonament socjalny w TPSA
    Na http://www.kojot.fastnet.pl/speedtest/ mam
    Orange Freedom vs Netia - który dostawca oferuje lepszy internet 1 Mb/s?
  • #9 5101372
    Darom
    Specjalista elektryk
    Ocena: 588
    1. Orange Freedom jest fajne bo masz dodatkowy pakiet złotówek na komórę orange (przynajmniej dla tych wyższych prędkości).

2. Orange Freedom póki co jest beznadziejne bo Orange nie za bardzo wie jak to obsługiwać - nie radzą sobie z serwisem tego. Co jest bardzo dziwne bo niby Tepsa i Orange to jedna rodzina :)

pzdr
    -DAREK-

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru dostawcy szerokopasmowego internetu o prędkości 1 Mb/s między Orange Freedom a Netią. Technicznie obie usługi bazują na kablu TPSA i oferują podobne standardy transmisji, jednak nikt nie gwarantuje stałej prędkości transferu. Wybór powinien zależeć od kosztów i jakości obsługi technicznej, gdyż zarówno Orange, jak i Netia mają zarówno zadowolonych, jak i niezadowolonych klientów. Orange Freedom jest powiązane z Neostradą i oferuje dodatkowe pakiety na telefony komórkowe Orange, ale użytkownicy zgłaszają problemy z serwisem i obsługą techniczną. Koszty abonamentu w Orange Freedom mogą być niższe przy rezygnacji z faktury papierowej i korzystaniu z abonamentu socjalnego. W przypadku braku linii telefonicznej konieczne jest podciągnięcie kabla przez TP, co wiąże się z dodatkowymi opłatami. Użytkownicy rozważają różne opcje abonamentowe, w tym najniższy abonament z Neo 1Mb, abonament bez telefonu stacjonarnego z opłatą za dzierżawę linii oraz abonament socjalny z Orange Freedom. Czas oczekiwania na podłączenie może wynosić do miesiąca. Ogólnie, decyzja powinna uwzględniać indywidualne potrzeby, dostępność infrastruktury oraz jakość wsparcia technicznego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA