Kto pyta nie bładzi
Ja mam RX-V440rds+DVD s540 + Eltax Universe, a teraz dają do tego zestawu Eltaxy Discovery, może im sie skończył zapas. Jak kupowałem to ten zestaw był najlepszy z ich oferty, może jest już inna oferta bo o tym co pytasz nie słyszałem.
Ogulnie jestem zadowolony z reszty czyli wzmacniacza i kolumn.
Mam pokój 5.5x4.5 prostokąt 20m2 i ten zestaw wystarcza aby go nagłośnić. Kolumny grają super, moc muzyczna przodów 180W, są z otworem. Bas we wzmacniaczu mam ustawiony na +2,+4 ze (skali do 10)wzmocnienie na 40% mocy,oglądając np Jurajsk Park, mieszkanie się trzęsie jak by w nim biegał dość spory dinozaur. Bas mają naprawde niezły, środek i góre też.
W testach audio te kolumny były uznane za najlepszy zestaw kolumn 5.1 w cenie do 1500.
Wzmacniacz zdobył nagrode Eisa w kategorii Europejski Amplituner Kina Domowego 2003-2004.
http://www.tophifi.pl/eisa.htm
Tam poczytasz o nim więcej. Niestety o moim wyborze decydowała cena, cały ten zestaw można było kupić za 3.499zł. Nie wiem jak grają te Eltaxy discovery, ale Eltax to Duńska firma a Duńskie głośniki są jedne z najlepszych. Gdybym miał więcej kasy to może wtedy poszukałbym coś z Denona lub Onkio.
Nie żałuje zakupu, troszkę to dvd mnie drażni, ale coś sie wymyśli.
O sofcie divx nic niewiem , nie pytałem servisanta, był strasznie niemiły.
pozdrowka Arti32